Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 09. 2018. 15:51 >> 15:33

RADOVI NAREDNE GODINE

Sutomore dobija novi trg i šetalište

Naredne godine počeće projekat uređenje trga i šetališta u Sutomoru, čime će značajno biti izmijenjen izgled tog atraktivnog turističkog mjesta.

Izrada glavnog projekta je u završnoj je fazi, a J.P. "Morsko dobro", već je obezbjedilo nekoliko stotina hiljada eura za realizaciju prve faze, saopštili su na današnjoj prezentaciji projekta u barskoj opštini, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Realizacijom projekta uređenja Sutomora, koji obuhvata 26.000 m2, značajno će biti podignut nivo turističke ponude tog mjesta, Bara, ali i cijele Crne Gore.

"Radi se o vrlo izazovnom i zahtjevnom projektu, čijim završetkom će biti uređeno kompletno šetalište na sutomorskoj rivi i izgrađen trg, sa javnom rasvjetom, instalacijama, hortikulturom, čime će u cjelosti biti promijenjena slika Bara i Sutomora", kazao je direktor J.P. "Morsko dobro" Predrag Jelušić, koji je istakao da su za početak radova već obezbijeđena značajna finansijska sredstva.

On je naveo da je Morsko dobro nosilac i idejnog i glavnog projekta.

"Sada se radi na njegovim detaljima, a već krajem septembra očekujemo završetak glavnog projekta, a u novembru će biti urađena njegova revizija. Morsko dobro je obezbijedilo par stotina hiljada eura za početak i realizaciju prve faze, te očekujemo da ćemo pred početak naredne sezone imati ugovorenog izvođača", kazao je Jelušić.

Projekat uređenja Sutomora uklapa se i u planove opštine Bar da se brojnim gostima barske rivijere obezbijedi znatno kvalitetnija ponuda, a Sutomore i Bar postanu elitna turistička destinacija.

"Danas smo dobili konačnu sliku planiranih investicija u Sutomoru, čime će Bar i Sutomore dobiti jednu sasvim drugačiju perspektivu. Iz godine u godinu mijenjaju se potrebe turista, a mi stremimo ka tome da postanemo elitna turistička destinacija. Sutomore ima sjajne potencijale, a ovaj projekat doprinjeće značajno i hotelijerima, ugostiteljima i turistima", istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Radovi bi trebalo da počnu u septembru naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније