Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 09. 2018. 07:32 >> 07:14

OD NADLEŽNIH

Roditelji traže registar za pedofile

Hemijska kastracija, uvođenje registra i oštrija kaznena politika za pedofe, neki su od zahtjeva koje će nadležnima zajednički uputiti Udruženje Roditelji i lobistkinja Jelena Pavićević.

 

Pavićević i izvršna direktorica Udruženja Kristina Mihailović potpisale su Ugovor o lobiranju i u narednom periodu će od nadležnih tražiti povećanje kazni za pedofiliju i uvođenje niza novina, kada su u pitanju krivična djela protiv polnih sloboda nad djecom i maloljetnicima, pišu Vijesti.

Iz Udruženja su ranije tražili od pravosuđa da se pooštri kaznena politika, a Ugovor o lobiranju sa Pavićević potpisali su kako bi taj proces bio doveden do kraja.

Pavićević je kazala da će, na osnovu zakonskih ovlašćenja i mogućnosti, u narednom periodu zajedno tražiti konkretne novine i izmjene postojećih zakonskih normi u Krivičnom zakonu Crjie Gore.

Od Vlade se očekuje da zakonom bude uvođen registar pedofila, bez mogućnosti brisanja imena iz njega i nakon odslužene kazne.

Crna Gora se na izradu registra pedofila obavezala još 2009. godine, potpisivanjem Konvencije o zaštiti djece od seksualnog iskorišćavanja i seksualnog zlostavljanja Savjeta Evrope.

Udruženje Roditelji u saradnji sa Pavićević, kao mjeru bezbjednosti ili kaznu, predlažu hemijsku kastraciju, ali konačnu odluku, kako navode, ostavljaju zakonopiscima.

Od nadležnih traže i ukidanje novčane kazne kod svih krivičnih djela protiv polne slobode nad djecom i maloljetnicima, te podizanje minimalne kazne zatvora na pet godina.

“Za najveći broj djela tražimo kazne od 10,15 do 20 godina”, kazala je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније