Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2018. 09:16 >> 09:13

OČEKUJU POMOĆ NADLEŽNIH

Mještani Zelenike sami ulažu u puteve

Mještani se žale da je stanje putne infrastrukrture u MZ Zelenika-Kuti katastrofalno. Put koji vodi pored Tehnoservisa i Vodovoda prepun je rupa, pa su automobili koji prolaze izloženi jakim udarima. U više navrata Zeleničani su se obraćali nadležnima, ali kažu da nije bilo reakcije.

Rukovodstvo MZ svjesno je lošeg stanja puteva i pokušava da poboljša saobraćajnu infrastrukturu, saopštio je za Radio Jadran predsjednik MZ, Predrag Vujnović.

"Trenutno radimo put pored Opačice i igrališta, sredstvima građana. Opština nam je pomogla sa 5 hiljada eura, a vrijednost tih radova je 35 hiljada. Oformili smo Inicijativni odbor za izgradnju puta. Do sada smo uložili preko 30 hiljada. Trebalo bi da nam Opština da još novca, jer je sezona bila dobra. Proširili smo put na 6 metara," objašnjava on.

Ispod igrališta, u potoku, tokom ljetnje sezone urađeni su zidovi, kako bi ta MZ spremno dočekala sezonu kiša.

Put koji je do sela Rujevo u zaleđu Zelenike probijen početkom godine, u toku sezone nastavljen je još 1,5 km do sela Obalica.

"Očekujemo sada pomoć Vlade Crne Gore i Opštine u tom projektu, jer trenutno radimo sredstvima građana. Probili smo kilometar i po kroz kamenjar, bez finog nasipanja. Izašli smo na Ilijino brdo i ostalo nam je još oko 200 metara do krajnjeg cilja", objašnjava Vujović.

On kaže da se nada da će se i Aerodromi Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja uključiti u posao, jer je na toj trasi i kućica koju je Aerodrom Tivat koristio dok je bio otvoren za noćne letove.

Kada je riječ o putu pored Tehnoservisa i Vodovoda, Vujnović objašnjava da je u trupu te dionice planirana ugradnja kanalizacionih cijevi od Doma penzionera do glavnog kolektora, te da je to projekat koji radi Opština.

Novac za taj posao trebalo bi da bude opredijeljen iz budžeta Opštine za narednu godinu, pa bi već u maju ta dionica, duga 250m, mogla biti gotova.

Rukovodstvo MZ Zelenika Kuti kontaktiralo je i kancelariju UNDP-a u Podgorici, odakle je stiglo obećanje da će pratiti reakcije institucija u Crnoj Gori povodom aktivnosti oko poboljšanja stanja puteva u Zelenici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније