Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 09. 2018. 16:09   >>  19:37 3

DONACIJA BLAŽA SREDANOVIĆA

Porodice sa Cetinja dobile 30 hiljada eura

Šest socijalno ugroženih porodica sa Cetinja danas je dobilo novu priliku za bolji život i to zahvaljujući donaciji Blaža Sredanovića, Cetinjanina koji sada živi u SAD-u. On je nesebično donirao 30,000 eura porodicama kojima je to najpotrebnije.

Blažo Sredanović, elekroinženjer u penzji, rano je otišao iz Crne Gore, ali nikada nije zaboravio svoje korjene.

Posebno je vezan za Cetinje, a donacija je jedan od dokaza njegove nesebične ljubavi prema zavičaju.

"Ljubav prema Cetinju, kao zavičaju, senzibilitet za ljudske nevolje Blažo ispoljava kao najintimniju želju da se pomogme siromašnim porodicama, a naročito nejači koja su željna mnogo čega. Danas će dvadeset dvoje đece iz cetinjskih porodica doživjeti njegovo dobročinstvo kao bajku o nekom dobrom čovjeku koji živi hiljadama kilometara daleko i koji je mislio na njih", saopštio je publicista Marko Špadijer iz Matice crnogorske.

U ime porodica koje su dobile pomoć zahvalila se Olivera - Orbović Gazivoda.

"Želim da se zahvalim prije svega gradonačelniku koji je učestvovao u donaciji. Želim da se zahvalim pogotovo gospodinu Blažu koji je zaista dao ovaj novac u prave ruke", saopštila je Gazivoda.

Taj čin Blaža Sredanovića bitan je kako za porodice, tako i za Cetinje i nadaju se da će to biti podstrek drugima da budu humani.

"Ujak je samo htio da vrati dug svom zavičaju i da đeci sa Cetinja da malo nade da svijet može da bude ljepši i bolji", saopštio je sestrić Blaža Sredanovića Srđan Čović.

"Smatram da ovaj čin koji je uradio gospodin Sredanović može da bude podsticajan za sve crnogorske iseljenike u narednom periodu",  kaže pomoćnik direktora uprave za dijasporu Ivan Jovović.

Poklon Blaža Sredanovića više je od novca. On je dokaz da postoje dobri i plemeniti ljudi koji imaju osjećaj za nevolje drugih.

Andrea Šekularac RTCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније