Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 09. 2018. 16:29 >> 16:41

RAZDVAJANJE UP OD MUP-a

Veća ovlašćenja direktoru policije

Vlada je dobro proračunala da će Uprava policije dati bolje rezultate, ukoliko bude funkcionisala kao samostalan organ - smatraju u DPS-u. Iz opozicije, ipak, poručuju da je najava o izdvajanju Uprave iz MUP-a samo način da provjereni kadrovi vlasti dobiju “odriješene ruke”.

Nakon najave da bi Vlada mogla predložiti Zakon o razdvajanju Uprave policije i MUP-a i tako direktoru policije dati šira ovlaštenja, predstavnici tri najjače parlamentarne partije to različito komentarišu. U vladajućem DPS-u vjeruju da bi, evntualno, novo rješenje Vlade rezultiralo i boljim radom policije.

"I da je sigurno dobro procijenjeno i da će Uprava policije kao samostalan organ dati bolje rezultate," kaže iz DPS-a Marta Šćepanović za Radio Crne Gore.

U to sumnjaju u Demokratama. Miomir Pejović ne očekuje kvalitetniju borbu protiv kriminala i korupcije.

"Uprava policije i do sada je bila pod Vladom, pa da li je bila u okviru MUP-a ili direktno pod Vladom to nije imalo krajnjeg efekta osim onog da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori izuzetno loša", kaže Pejović za Radio Crne Gore.

Sličnog su stava i u DF-u. Portparol DNP-a Nikola Jovanović kaže i da je dosadašnji zakon davao dovoljno prostora za obračun sa svim vrstama kriminala.

"Mi smatramo da tu prije svega, ne postoji politička volja", kaže Jovanović za RCG.

Oba opozicionara mišljenja su da je vraćanje ingerencija Veselinu Veljoviću dio unutarpartijske borbe u DPS-u.

"Taj potez Vlade možemo tumačiti u tom pravcu, odnosno da Duško Marković očigledno ne vjeruje svim svojim najbližim saradnicima", kaže Pejović. 

Iz Uprave policije pak poručuju da će borba protiv organizovanog kriminala i korupcije biti nemilosrdna, pod čijom god ingrencijom da su.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније