Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2018. 08:40   >>  08:21

PLANOVI DIREKCIJE

Stari put PG-DG gotov sljedeće godine

Obnova starog puta od Podgorice ka Danilovgradu trebalo je da počne u junu. Međutim pet kilometara saobraćajnice koja je u veoma lošem stanju još će čekati novi asfalt. Zbog kašnjenja tehničke dokumentacije, kako objašnjavaju iz Direkcije za saobraćaj, kasne i radovi. Ako sve bude po planu, sljedeće godine preostala dionica biće obnovljena.

 

"Rupa na rupu", tako najčešće vozači opisuju stari put od Podgorice do zatvora u Spužu.

Građani su uglavnom saglasni u stavu da put što prije treba renovirati. Poslanik Milorad Vuletić iz DPS-a kaže da svakog dana putuje starim putem od Podgorice do Danilovgrada i ističe da je put u jako lošem stanju.

"Ja sam u svojstvu poslanika imao priliku tri puta da postavljam gotovo indenticno pitanje, kada će se završiti rekonstrukcija i sanacaija tog puta", kaže Vuletić dodajući da gotovo svi dobijaju identične odgovore da će radove početi krajem godine, a da će u prvoj polovini naredne biti gotov posao.

Pet kilometara starog puta na podgoričkoj teritoriji odavno čeka asfalt. Kod ZIKS-a se završava loš put, a počinje novi. Svoj dio posla opština DG završila je prije 10 godina.

Iz Direkcije za saobraćaj kažu da je trebalo da radovi počnu u junu, ali kasni tehnička dokumentacija.

"Nadamo se da će do kraja mjeseca kako bi raspisali javni poziv za odabir izvođača radova i potpisali ugovor sa odabranim ponuđacem, nadamo se da ćemo gro radova završiti u ovoj godini, a ako dozvole vremenski uslovi da ćemo moći u toku zime izvoditi radove", rekao je iz Direkcije za saobraćaj Miodrag Bakrač.

Ako sve bude po planu, sljedeće godine stari put imaće dvije kolovozne trake, trotoar i modernu raskrsnicu u Rogamima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније