Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2018. 09:07 >> 08:49
12

CKM POZIVA ŠEHOVIĆA

Zbog pohabane zastave kazniti direktora škole

Crnogorska kulturna mreža (CKM) pozvala je ministra prosvjete Damira Šehoviča da sankcioniše direktora Ekonomske škole "Mirko Vešović" zbog, kako su saopštili, nepoštovanja državnih simbola.


Iz CKM-a navode da je ispred Ekonomske škole u Podgorici na jarbolu istaknuta crnogorska zastava koja je pohabana, dok se pored nje nalazi, takođe, pohabana zastava Glavnog Grada Podgorica.

Smatraju da dvije pohabane zastave ostavljaju ružnu sliku kod učenika i ostalih građana koji prolaze pored škole.

"Direktor ove obrazovne ustanove svakog dana kada ulazi u zgradu škole prolazi pored ove dvije zastave, i nikako da primijeti da su pohabane, što je jasan pokazatelj da mu je direktorska fotelja važnija od odnosa prema državi i njenom identitetu. Očekujemo da će ministar Damir Šehović, koji dolazi iz partije koja se zalaže za poštovanje državnih simbola, oštro sankcionisati direktora navedene obrazovne ustanove, i na taj način poslati poruku i ostalim direkorima da Ministarstvo prosvjete neće tolerisati nepoštovanje državnih simbola, samim tim i države", poručili su iz CKM-a.

Smatraju u ovoj NVO da bi direktori obrazovnih ustanova trebalo da usmjeravaju učenike da poštuju državne simbole i da vode računa o zamjeni pohabanih zastava.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније