Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 09. 2018. 20:46   >>  20:28

NAŠA ODRŽIVA BUDUĆNOST

Svjetski filantropi stižu u Tivat

Global Sustainability Network (GSN), organizacija koja okuplja lidere i donosioce odluka iz šest sektora: vladinih institucija, biznisa, akademske zajednice, institucija obrazovanja, neprofitnih organizacija, medija i njeni predstavici stižu prvi put u Crnu Goru, na konferenciju „Naša održiva budućnost“ koja će se od 6-9. septembra održati u Porto Montenegru u Tivtu.

GSN je platforma koja danas broji preko 800 članova potpisnika iz svih krajeva svijeta i osnovana je 2016. godine. Svake godine, događaji te organizacije održavaju se na par uglednih lokacija u House of Lords i Lamerth Palati, Vatikanu, Ujedinjenim Nacijama i u Dubaiju. Susreti GSN okupljaju delegate koji su ključni globalni donosioci promjena i koji rade na agendi da se postigne Cilj 8. do 2030. godine rješavanja savremenog ropstva, trgovine ljudima i trgovine ljudskim organima, u okviru UN 2030 agende.

U prethodne dvije godine, Romy Hawatt, međunarodno poznati investitor i državljanin Crne Gore je lobirao kod osnivača ove organizacije (uključujući Papsku Akademiju Nauka pod Papom Franjom, i Crkvu Engleske pod poglavarom Biskupom Kanterberijskim), da dodaju Crnu Goru u kalendar svojih godišnjih konferencija, te će formalni skup GSN Montenegro biti održan u konferencijskom prostoru hotela Regent Porto Montenegro – saopšteno je juče iz Riana Grupe, poslovne grupacije Hawatt-ovih kompanija koje djeluju u Crnoj Gori.

“Ovo je posebno bitan trenutak za stvaranje i otvaranje GSN Balkanskog poglavlja koje ćemo pokrenuti i nadgledati iz Crne Gore, uzimajući u obzir stabilno političko i ekonomsko okruženje i činjenicu da su crnogorska Vlada i predsjednik vodeći u dobrosusjedskim odnosima koje njeguju u regionu", navodi se u saopštenju.

Namjera članova je da se GSN Globalni Think Tank sastaje uvijek u Crnoj Gori prije najvažnijeg godišnjeg okupljanja u sjedištu UN u Njujorku koje se dešava početkom oktobra. Predstojeći sastanak u Crnoj Gori će nastaviti da se fokusira na ključne ciljeve GSN Cilja 8, koji naglašava suzbijanje modernog ropstva, trgovine ljudima i ljudskim organima i međusobnih odnosa različitih ciljeva Cilja 8, uključujući održivi ekonomski rast.

Glavni dan konferencije je 7. septembar, kada će se održati dvije panel diskusije od 9-18 časova u hotelu Regent Porto Montenegro. Prva panel diskusija je zatvorenog tipa na temu “Ropstvo i trgovina organima – skrivena mrlja našeg društva”. Druga, otvorena za medije, održaće se na temu ” Održivi rast i razvoj i nosioci razvoja- Kako možemo doprineti” čiji je cilj je ukazati na potencijal koji turizam, poljoprivredni i energetski sektor imaju u doprinosu implementaciji Agende za održivi razvoj do 2030. godine.

Među zvanicama skupa biće lideri iz zemalja Balkana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније