Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 08. 2018. 10:05 >> 09:59

BANKA HRANE

Devedesetogodišenjem Stevanu neophodna je pomoć

Devedesetogodišnji Stevan Erak živi u podgoričkom Bloku 5. u poslovnom prostoru od devet kvadrata. Penziju troši na lijekove a za hranu kaže ne brine, dobija je od Narodne kuhinje. Iz NVO Banka hrane čiji su volonteri nedavno posjetili starinu, ističu, da je Stevanu svaka pomoć dobro došla.

Prije dvanaest godina životne prilike učunile su da se Stevan useli u devet kvadrata koje mjesečno plaća 40 eura. Kiriju kaže, nije uspio da plati već tri mjeseca, a tu su i računi za struju i vodu.

"Nijesam navikao da dugujem. To me izjeda", kaže Stevan.

Dane kaže provodi gledajući u sliku svoje supruge koja ga je napustila prije trideset godina.

"Ona je davno otišla na neko ljepše mjesto, a meni je, eto, ostala ta uspomena, fotografija na kojoj smo nas dvoje. Dok ležim, često gledam u nju. Nisam se nadao da ću ovako dugo živjeti. Valjda, nijesam pušio, nisam pio, nijesam nikad mnogo jeo. Ne jedem ni sad. I da hoću, ne mogu. Donesu mi ručak, hvala im, ali ja malo pojedem. Ne mogu", objašnjava Stevan.

Noć uoči posjete volontera Banke hrane, Stevan je proveo u Hitnoj pomoći. Zahvalan je komšinici koja mu, kako je kazao, u tim situacijama izađe u susret. Penziju, kaže, uglavnom troši na lijekove.

"Već tri mjeseca za kiriju i za račune ne može da pretekne. Sve se nadam. Volio bih da mogu da odvojim, da platim nekoga da me okupa, jer ja sam ne mogu", kazao je Stevan.

Stevanu Eraku možete pomoći uplatama kod NLB banke na žiro-račun 00-004-0000016.6, a više informacija možete dobiti na telefon Banke hrane 069 495 680, mejl bankahranepg@gmail.com ili u inboxu na fejsbuk stranici.

Banka hrane je Stevana snabdjela namirnicama i higijenskim sredstvima.

"O problemina Stevana Eraka, obavijestili  smo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opštinu Podgorica, Gradonačelnika, Sekretarijat za socijalni rad, Centar za socijalni rad, Ombdusmana i zamolila za pomoć u svakodnevnim potrebama, subvenciji za struju i preporučila smještaj u Dom za stare", zaključuje se u saopštenju Banke hrane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније