Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 08. 2018. 14:58   >>  14:40 2

NAKON DVIJE GODINE

Zbog Ivane otvorili seosku školu

U pivskom selu Pišče, nakon, dvije godine, ponovo se otvara područno odjeljenje osnovne škole. Ministarstvo prosvjete otvorilo je odjeljenje na selu i tako izašlo u susret majci šestogodišnje djevojčice, Milijani Drinčić, kako njena najmlađa kćerka ne bi morala da ide u đački dom i u školu u Plužinama.

Šestogodišnja Ivana Drinčić kreće u prvi razred. Majka Milijana kaže da bi bilo neizvodljivo i nehumano šestogodišnje dijete poslati da živi u đački dom u Plužinama. 

"Pisala sam dopis ministarstvu prosvjete i obraćala se ministru poljoprivrede Milutinu Simoviću kada je dolazio u Plužine i izašli su mi u susret. Škola će početi da radi u septembru i moja Ivana će krenuti u prvi razred u školu koja je samo par stotina metara od kuće. Imam tri starije kćeri koje pohađaju školu u Plužinama i žive u domu. Ivana ne bi mogla jer kako dijete odvojiti od majke koja ne bi imala mira od briga", rekla je Milijana.

Škola na Pišču je stara stotinu i jedanaest godina. Školska zgrada je očuvana iako trebaju sitnije popravke, kazala je Ivanina majka.

Plužinska lokalna samouprava obezbijedila je besaplatno udžbenike za osnovce.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније