Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2018. 14:05 >> 13:49
5

TURSKI CRVENI POLUMJESEC

Doniraju kurbane širom Crne Gore

Crveni polumjesec Republike Turske danas je u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori organizovao žrtvovanje kurbana, koji će biti podijeljeni u gradovima širom Crne Gore. Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 210 krupnih i 280 manjih kurbana.

U fabrici „Franca“ u Bijelom Polju, u prisustvu članova organizacije Crvenog polumjeseca i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, pristupilo se prinošenju kurbana.

Hakan Cavas, ispred organizacije "Kizilay", kazao je da će kurbani biti podijeljeni u 12 opština.

"Ove godine će biti prinešeno 210 velikih goveda i 280 manjih kurbana. Ovo realizujemo u saradnji sa Islamskom zajednicom i organizacijama „Merhamet“ i „Zekat“", kazao je Hakan Cavas.

U ime Islamske zajednice, imam iz Bijelog Polja Enis Burdžović, kazao je da će se Islamska zajednica potruditi da se kurbani podijele porodicama kojima je to najpotrebnije.

"Kao što nema granica u vjerovanju, tako i ova simbolička kurbanska povezanost upravo i to govori, jer kurban ne znači žrtvu, već bliskost, približiti se Bogu uz pomoć žrtve, približiti se i ljudima dijeleći kurbansko meso i dijeleći brigu jednih o drugima. IZCG je zahvalna državi Turskoj i Crvenom polumjesecu Republike Turske, koji iz godine u godinu nastavlja da ovim vidom podrške pomogne muslimanima u Crnoj Gori. Dio ove pomoći će doći i do učenika medrese „Mehmet Fatih“ u Podgorici i Rožajama, na čemu im se posebno zahvljaljujemo", kazao je Burdžović.

Crveni polumjesec Republike Turske dijeli kurbane širom svijeta od 1868. godine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније