Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

21. 08. 2018. 13:36 >> 13:19

NIKŠIĆ

Traže smještaj Službi zaštite i spašavanja

Služba zaštite i spašavanja u Nikšiću trebalo bi da uskoro dobije novi prostor, a budući smještaj mogao bi da bude u jednom dijelu Instituta za crnu metalurgiju.

Saglasnost o kupovini poslovnih prostora površine do 500 kvadrata za potrebe smještaja Službe zaštite i spašavanja trebalo bi da daju odbornici na sjednici Skupštine opštine Nikšić zakazanoj za 29. septembar.

Sredstva za kupovinu poslovnih prostora bila bi izdvojena iz budžeta Opštine, a kako je predviđeno, taj iznos ne mogao biti veći od 170 hiljada eura.

Služba zaštite i spašavanja smještena je u prostorijama u Staroj varoši, a zaposleni su godinama ukazivali na loše uslove u kojima rade, zahtijevajući da im se riješi taj gorući problem.

Vatrogasci su u ranijim obraćanjima javnosti isticali da je nedopustivo, s obzirom na izuzetno tešku i odgovornu profesiju kojom se bave, da Služba i dalje bude smještena u nekadašnjem zatvoru u Staroj Varoši, u objektima koji se urušavaju.

Poslovni prostori, kako je predviđeno, pored kancelarija za obavljanje administrativnih poslova, moraju u sklopu kompleksa imati halu za smještaj najmanje tri kamiona -vatrogasna vozila, kao i odvojenu prostoriju za pripadnike Službe.

Prema predviđenoj proceduri, nakon usvajanja odluke, Služba za javne nabavke sprovešće postupak radi kupovine poslovnih prostora u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Međusobna prava i obaveze Opštine Nikšić i najpovoljnijeg ponuđača regulisaće se posebnim ugovorom koji bi zaključio predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније