Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2018. 14:54   >>  14:41

PAVINO POLJE

Sanirani putevi nakon nevremena

Nakon što je protekle nedjelje jako nevrijeme, koje je protutnjelo Vraneškom dolinom u bjelopoljskoj opštini, razorilo mnoge puteve, oštetilo objekte i usjeve, te odsjeklo brojna sela od glavne saobraćajnice, opštinska mehanizacija je dosta uspješno i za kratko vrijeme sanirala posljedice nevremena.

U Mjesnoj zajednici Pavino Polje, čim je prošla oluja, nadležne opštinske službe izašle su na teren kako bi utvrdile prioritete i otklonili posljedice nevremena. Dogovoreno je da se prvo saniraju putevi kaKo bi mnoga sela izašla iz blokade, što je već urađeno, kaže predsjednik MZ Pavino Polje, Slobodan Leković.

"Zahvaljujući brzoj reakciji lokalne samouprave i angažovanju teške mehanizacije, skoro svi putevi su deblokirani i dovedeni u solidno stanje, tako da je stanovnicima Bijelog Potoka, Gajina, Babaića, Žubera, Mahale, Rajkovića i drugih okolnih sela i zaseoka laknulo. Neprijatni osjećaj izolovanosti od svijeta je nestao, zato se zahvaljujemo na brzoj i efikasnoj intervencijia", kazao je Leković.

Mještanin i aktivista iz kraja, Vladisav Bugarin, takođe je zadovoljan efikasnošću lokalne samouprave koja je reagovala na pravi način, jer su ovih dana u toku važni poljoprivredni radovi, a bez puteva i prilaza imanjima teško da su mogli biti realizovani.

"Uskoro počinje i školska godina pa je put neophodan kako đacima nižih razreda koji pohađaju školu smještenu u sred sela, tako i onima koji idu u osnovnu školu u Pavinom Polju ili pak srednjoškolcima koji će početkom septembra prema Bijelom Polju. Ovako sve je na vrijeme saniramo zašta dugujemo zahvalnost lokalnoj samoupravi", kaže Bugarin.

Leković ističe da je mehanizacija uspjela da ukloni nanose sa farmi Zekovića, Minića i drugih seoskih domaćinstava, a što je veoma važno i da otvori propuste kako bi atmosferske vode kanalima oticale tamo gdje je planirano.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније