Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

20. 08. 2018. 12:39 >> 12:23
3

SOVCG

Podrška protestu povodom izmjena Zakona o PIO

Sindikat odbrane i Vojske (SOVCG) podržava protestno okupljanje koje, povodom predstojećih izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), organizuju Sindikat ZIKS-a i Strukovni odbor vatrogasaca u okviru Sindikata uprave i pravosuđa.

Predsjednik SOVCG, Nenad Čobeljić, pozvao je njihovo članstvo da da podršku toj potpuno opravdanoj i prijeko potrebnoj aktivnosti i da joj po mogućnosti prisustvuju.

„Sindikati moraju doskočiti trikovima u vidu organizovanja avgustovskih javnih rasprava, kada su ministarstva na kolektivnim godišnjim odmorima, i kada se računa da su sindikalci i građani uspavani i takođe na godišnjim odmorima“, naveo je Čobeljić u saopštenju.

On smatra da je rad radne grupe na izradi Predloga nacrta zakona o PIO bio očigledan primjer 'fasadne demokratije' i 'fasadnog socijalnog dijaloga', kako bi se pokazalo da su socijalni partneri učestvovali u njegovoj izradi.

„Evo prilike da vidimo koliko su sindikalci uspavani i koliko građana Crne Gore ljetuje i ne može doći na protestno okupljanje, koliko nas ima 'prečeg posla' ili ima neki 'opravdan razlog' zbog kojeg nije uspio da dođe i zaštiti svoje interese“, rekao je Čobeljić.

Zakon o PIO je, kako je dodao, od izuzetne važnosti za sve građane Crne Gore.

„Vjerujemo da je to najvažniji zakon, jer nam daje odgovor na pitanje: Da li da se radujemo ili da se plašimo penzionisanja i siromašnog života u trećem životnom dobu? Taj strah ili radost se tiču nas i naših porodica, i zato nas je briga i mora da nas bude briga“, smatra Čobeljić.

Prema njegovim riječima, solidarnost, sloga i hrabrost, zajednička akcija, doslednost i upornost sindikata tu igraju ključnu ulogu.

„Podržimo sve aktivnosti i napore u cilju zaštite naših prava i dostizanja dostojanstvenih uslova rada i života, radimo na jedinstvu i slozi radničkih organizacija, poručujući poslodavcima, predlagačima i donosiocima zakona da nas je briga, da smo složni, odlučni i da ćemo dati svoj maksimum do konačnog uspjeha“, zaključio je Čobeljić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније