Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

19. 08. 2018. 20:06   >>  22:20 6

KVAR OTKLONJEN

Uspostavljen željeznički saobraćaj

Dva voza koja saobraćaju iz Bara za Podgoricu zaustavljena su oko 19 sati na stanici u Golubovcima zbog kvara na kontaktnoj mreži. Nakon što su ekipe Željezničke infrastrukture otklonile kvar, vozovi su nešto poslije 21 sat nastavili put sa stanice u Golubovcima, saopšteno je TVCG iz te kompanije.

Portalu RTCG je potvrđeno iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) da su pokradeni tegovi na kontaktnoj mreži.

"ŽPCG je angažovao šest autobusa, ne jedan kako su mediji objavili, i preuzeti su svi putnici iz oba voza", kazali su nam iz ŽPCG.

Voz koji je krenuo u 17.30 iz Sutomora krenuo je za Podgoricu kada se kvar otklonio i planrano je da preuzme putnike koji idu za Bijelo Polje, a koji su autobusima prebačeni od Golubovaca do željezničke stanice u glavnom gradu.

Putnici su nakon kvara, nezadovoljni brojem autobusa, blokirali magistralu u Golubovcima.

"Željeznički prevoz Crne Gore je reagovao tako što su poslali jedan autobus na oko četiristo putnika, pa su nezadovoljni putnici iz revolta blokirali magistralu u Golubovcima. Zamislite samo to neodgovorno ponašanje Željezničkog prevoza, koji se na taj način direktno rugaju putnicima, od kojih zavisi profit njihove firme", objavljeno je na društvenim mrežama.

Zbog zastoja će doći do kašnjenja i ostalih vozova.

Učestale krađe, pojačaće nadzor

Iz ŽICG je pojašnjeno da su ukradeni betonski tegovi koji služe za zatezanje kontaktne mreže.

"Na lice mjesta odmah je upućena Komisija za isleđenje vanrednih događaja ŽICG i ekipa za održavanje kontaktne mreže", kazala je za TVCG portarolka ŽICG Mirjana Vujović.

Ona je istakla da su učestale krađe na željezničkoj infrastrukturi.

"Osim velike materijalne štete, krađe ugožavaju i bezbjednost saobraćaja", poručila je Vujović.

Dodala je da će ŽICG, u saradnji sa Upravom policije, pojačati nadzor duž prige kako bi smanjili broj krađa.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније