Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

19. 08. 2018. 20:50   >>  20:37 1

SSCG i USSCG

Javne tribine povodom izmjena Zakona o PIO

Savez sindikata (SSCG) i Unija slobodnih sindikata (USSCG) najavili su da će početkom septembra u većini crnogorskih opština organizovati javne tribine povodom aktuelnih izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

U zajedničkom saopštenju, navedeno je da je clj javnih tribina da sindikalne centrale predstave članstvu i građanima svoje predloge za izmjene Zakona PIO i obrazlože razloge i argumente na kojima se predloženo zasniva.

U skladu sa zajednički dogovorenom strategijom, odmah po završetku mjeseca odmora, SSCG i USSCG organizovaće javne tribine u većini crnogorskih opština u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Na zajedničkom sastanku koordinacionih timova SSCG i USSCG za sprovođenje kampanje “Za dostojanstveno treće doba” dogovoreno je da održavanje javnih tribina i okruglih stolova počne 3. septembra u Žabljaku i Pljevljima, 4.septembra u Rožajama i Beranama, a 5. septembra u Herceg Novom.

Kako je najavljeno, tribine će 6. septembra biti održane u Bijelom Polju, na koju će biti pozvano i članstvo iz Mojkovca, istog dana i u Kolašinu, dok je za 10. septembar planirano organizovanje u Budvi, gdje će biti pozvano članstvo iz Kotora i Tivta, a tog dana i u Baru, gdje će biti pozvano članstvo iz Ulcinja.

Završetak planiranih tribina planirano je za 14. septembar u Podgorici i 17. septembar u Nikšiću.

Koordinacioni timovi dogovorili su se da se na javnim tribinama, sindikalnim aktivistima i građanima predstave aktivnosti koje će Sindikati preduzeti na prikupljanju potpisa za podnošenje Predloga za raspisivanje državnog referenduma, na kojem bi bilo izjašnjavanje po pitanju izmjena Zakona PIO.

U saopštenju se navodi da bi tome prethodilo upoznavanje sa formulisanim referendumskim pitanjem ili pitanjima i datumom otpočinjanja prikupljanja potpisa.

”Ostali modeli sindikalne akcije za koje će se sindikalne centrale opredijeliti zavisiće od spremnosti Vlade da uvaži predloge sindikata i obavljenih konsultacija sa članstvom”, navodi se u saopštenju koje su potpisali generalni sekretari SSCG, Duško Zarubica i USSCG, Srđa Keković.

Iz te dvije sindikalne asocijacije upućen je poziv članstvu i građanima da im se pridruže, kako bi se, u postupku izmjena Zakona PIO, izborili za penzijski sistem koji će omogućiti dostojanstven život u trećoj dobi.

”Na ostvarenju zajedničkog cilja jedinstveno ćemo istrajati”, ukazuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније