Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

19. 08. 2018. 14:20 >> 14:03
9

UNUTRAŠNJE MIGRACIJE

Za pola godine sa sjevera otišlo 896 građana

U Crnoj Gori je, od početka godine, mjesto prebivališta promijenilo 3.246 građana, pokazuju podaci Monstata o unutrašnjim migracijama.

Pozitivan migracioni saldo, odnosno veći broj doseljenih nego odseljenih, zabilježen je u devet opština, dok je negativan evidentiran u 14 opština.

U sjevernom regionu Crne Gore negativan migracioni saldo iznosi 896.

U primorskim opštinama, prema podacima Monstata, zabilježen je pozitivan migracioni saldo i on iznosi 339, a u centralnom dijelu države, 557.

Najveća razlika između broja doseljenih i odseljenih stanovnika, od januara do jula, zabilježena je u Podgorici, gdje se se doselilo 1.278 ljudi, a odselilo 486.

Iz Bijelog Polja otišlo 243 građana

Najveći negativni migracioni saldo zabilježen je u Bijelom Polju i iznosi 243. U tu opštinu se, za pola godine, doselilo 105 osoba, a odselilo 348 osoba.

Veći broj doseljenih zabilježen je u Budvi. U tu primorsku opštinu za šest mjeseci doselilo se 350 osoba, dok su se 194 osobe odselile.

Primjer većeg broja doseljenih je i opština Bar, gdje se od januara do juna, doselilo 267 osoba, a odselilo 211.

U Kotor se, kako pokazuju Monstatovi podaci, doselilo 166 osoba, a odselilo 140.

Prema podacima Monstata, smanjenje broja stanovnika registrovano je u Nikšiću, gdje se u prvih pola godine, doselilo 215 osoba, a odselilo 360.

Najmanje ljudi doselilo se u opštine na sjeveru Crne Gore, u Mojkovac 20 osoba, Plav 19, Gusinje 11, Plužine devet i u Šavnik sedam osoba.

Prema preliminarnim podacima Monstata, iz Pljevalja se u prvih pola godine odselilo 199 osoba, sa Cetinja 132, iz Danilovgrada 125, Herceg Novog 107 i iz Mojkovca 101.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније