Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

18. 08. 2018. 08:18   >>  08:02 1

PROBLEMI SA POPRAVKOM

Vagoni i dalje neispravni i van pogona

U Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) van pogona su četiri vagona i nakon popravke, jer posebna komisija nije dozvolila njihovo puštanje u saobraćaj zbog niza nepravilnosti.

Prema pisanju Vijesti, remont vagona obavila je firma Šinvoz iz Zrenjanina, ali je otklonila samo dio kvarova, pa će poslije četiri mjeseca iščekivanja i javne nabavke vrijedne oko 200 hiljada eura, biti potrebno novo vrijeme za opravku, mimo svih očekivanja i planova ŽPCG.

Tehnički direktor ŽPCG, Radovan Mujović, potvrdio je da će tražiti da se "odrade sve popravke prema tenderskoj dokumentaciji u ugovoru, a naknadno zahtijevati i poštovanje svojih prava po osnovu kašnjenja popravke".

On je objasnio da su majstori iz Zrenjanina otklonili dio nedostataka, ali da je za preostale popravke potrebno da se dopreme novi rezervni djelovi u Crnu Goru.

Majstori iz Zrenjanina, prema nezvaničnim informacijama, misle da njihova obaveza tokom prvobitne popravke nije bilo sve što iz ŽPCG sad naknadno zahtijevaju.

"U ponedjeljak očekujem da me iz Zrenjanina obavijeste kada će remonteri ponovo doći", naveo je Mujović i dodao da vjeruje da će se ta popravka završiti u Crnoj Gori i da neće biti potrebno ponovno odvoženje vagona u neku od specijalizovanih radionica u okolnim zemljama.

U menadžmentu ŽPCG očekivali su ranije da će problem vrlo brzo biti riješen u Crnoj Gori, kao i da će peti vagon tipa "Bcx" biti dopremljen 15. avgusta, ali se to još nije dogodilo.

"Kašnjenje popravke petog vagona prvo su pravdali nedostatkom rezervnog dijela, a sada opet kasne. Zaštićeni smo ugovorom, ali ćemo se time naknadno baviti", naveo je Mujović i dodao da mu je nezvanično saopšteno da će vagon stići "do kraja iduće sedmice".

U ŽPCG je problem, kako navode Vijesti, što je broj ispravnih vagona u putničkom prevozu ispod minimuma za predviđeni red vožnje, zbog čega su 16. avgusta za Novi Sad, umjesto kušet kola, putovala kola sa sjedištima.

Direktorica za međunarodni saobraćaj, Rajka Marinović, kazala je da su "putnici bili oduševljeni", jer su kola za sjedenje klimatizovana i u mnogo boljem stanju od kola za spavanje koja su iz reda vožnje izostala, kako je navela, "zbog neophodne obrade na točkovima".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније