Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 08. 2018. 20:13 >> 19:58

U TIVTU

Sklonjeni oštećeni avioni sa aerodroma

Dva mala poslovna aviona tipa „piaggio P-180 avanti““ koji su 9. juna oštećeni u naletu pijavice i nevremena na aerodromu Tivat, danas su uklonjeni sa pozicija na koje ih je bacila oluja.

Manje oštećeni avion estonskih registarskih oznaka ES-PAL otegljen je na posljednju parking poziciju na krajnjem istočnom dijelu aerodormske platforme za generalnu avijaciju. Danas mu se na tom mjestu pridružio i znatno teže oštećeni P-180 američke registracije N-977RS, za čije je uklanjanje međutim, morala biti angažovana dizalica tivatske firme „Technomarine“.

Avion koji je pijavica podigla i bacila na saobraćajnicu po sredini platforme, uništivši pritom njegov stajni trap i nanijevši mu druga ozbiljna oštećenja, više od dva mjeseca je ometao redovnu upotrebu platforme koja inače, ovih dana „vrvi“ od brojnih malih privatnih poslovnih aviona i helikoptera što slijeću u Tivat. Čekalo se naime, da vlasnik i osiguratelj tog aviona angažuju adekvatno opremljenu i osposobljenu lokalnu firmu koja će ukloniti vazduhoplov i pomjeriti ga na mjesto gdje on neće smetati redovnom odvijanju operacija na aerodromu.

„Vlasnici i osiguratelji aviona angažovali su „Technomarine“ da asistira specijalizovanim mehaničarima italijanske kompanije „Piaggio“ koja je proizvođač i serviser ovih aviona. Ekipa mehaničara je već doputovala u Crnu Goru i oni će do 1. septembra na posljednjoj parking poziciji platforme generalne avijacije, u posebnom za tu namjenu podignutom privremenom objektu – montažnom hangaru, obaviti radove na oba oštećena aviona. Taj posao oni će završiti u roku od mjesec, a za to vrijeme plaćaće naknadu za korišćenje parking pozicije Aerodromima Crne Gore“, piše Boka news.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније