Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Ul-info; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2018. 16:57 >> 16:40

INSTITUT ZA BIOLOGIJU MORA

Temperatura mora godišnje raste 0,6 stepeni

Prosječna temperatura vode u Jadranskom moru svake godine poraste za 0,6 stepeni Celzijusovih, saopštili su iz Instituta za biologiju mora u Kotoru, prenosi UL info.

Kako navode, to pogoduje razvoju invazivnih biljnih i životinjskih vrsta.

"Tu su, prije svega, ribe, rakovi i drugi morski organizmi, koji u najvećem dijelu negativno utiču na morski ekosistem, a jedan od presudnih faktora jeste i povećanje temperature morske vode", kažu u toj instituciji i dodaju da nove, otpornije životinjske vrste potiskuju domicilne.

"Samim tim pričine određenu štetu, koja se, prije svega, odnosi na smanjenje u ribarstvu, dakle zauzimanje prostora u odnosu na domaće vrste", ističu iz Instituta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније