Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 08. 2018. 11:00 >> 14:31
1

NVO PRIJATELJI ŽIVOTINJA

"Otrovan komšijski pas u Donjoj Gorici"

U dvorištu kuće u podgoričkom naselju Donja Gorica čiji su vlasnici sa ulice udomili četiri psa, 4. avgusta komšinica je otrovala jednog, kazali su iz NVO Prijatelji životinja. Vlasnica psa je protiv osumnjičene podnijela prijavu a Uprava policije će, kako su kazali, preduzeti sve mjere i radnje kako bi rasvijetlili događaj.

Njima je to saopštila vlasnica psa i, kako su kazali, kao dokaz priložila video snimke, a o događaju je, kako su kazali, obaviještena i policija.

Svi psi koje stanovnici tog podgoričkog naselja drže u svom dvorišu su, kažu, vakcinisani, uredno držani i potpuno bezopasni.

"Kako je ovoj porodici prošle godine otrovan pas, takođe u njihovom dvorištu, odlučili su da na kući postave kamere. Samo godinu dana nakon toga, te kamere su snimile njihovu prvu komšinicu, koja prilazi ogradi i jedom od njihova četiri psa kroz ogradu, iz ruke daje otrov", navodi se u saopštenju.

Pas je, kako su kazali, pojeo otrov i nakon samo sedamnaest minuta uginuo u najvećim mukama.

"Svo to vrijeme, ta komšinica se šetala okolo, kako bi se i lično uvjerila da je njen monstruozni plan uspio. Na kraju, kada se uvjerila da je pas uginuo, samo je hladnokrvno pošla ka svojoj kući", navode iz te NVO.

Porodica čiji je pas otrovan pretpostavlja da je ista komšinica i pošle godine otrovala njihovog psa u dvorištu.

"S obzirom na to da je u prethodnom periodu u toj ulici otrovano još nekoliko pasa, komšije pretpostavljaju da je počinilac isti, to jest njihova komšinica, sa kojom su svi bili u dobrim odnosima, a ona se nikada nije žalila da joj smetaju komšijski psi", navodi se u saopštenju.

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" apeluje na nadležne organe da ovaj slučaj procesuiraju na pravi način, te da počinilac dobije najstrožu moguću kaznu.

"Ukoliko i ovaj slučaj prođe, poput mnogih prethodnih, nekažnjeno ili sa najblažom mogućom kaznom, bićemo prinuđeni da stvar uzmemo u svoje ruke, te da mi kao građani istjeramo pravdu", poručuju Prijatelji životinja.

Podsjećaju da to nije prvi slučaj u Crnoj Gori, i navode da su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno, a samo oni rijetki dobijali najblaže kazne.

"Takav odnos nadležnih organa je počiniocima samo davao vjetar u leđa, pa u posljednjih godinu dana imamo sve veći broj ovakvih slučajeva. Nadamo se da će se sa takvom praksom konačno prestati, te da će počinilac ovoga zločina i te kako zažaliti zbog počinjenog krivičnog djela i da će poslužiti kao primjer kako će proći svi oni koji se drznu da urade nešto slično", zaključuju it NVO Prijatelji životinja.

Iz Uprave policije je saopšteno da je vlasnica psa protiv osumnjičene podnijela prijavu.

"Službenici CB Podgorica su o zaprimanju prijave odmah obavijestili nadležnog tužioca i preduzeće sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja ovog događaja u konsultaciji sa tužiocem", kazali su iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније