Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2018. 07:51   >>  07:36

KOMUNALNA POLICIJA

Povećaće broj biciklističkih patrola

Budžetom za 2019. godinu najvjerovatnije će biti planirano povećanje broja biciklističkih patrola Komunalne policije. Kako je najavio načelnik Goran Janković, naredne godine trebalo bi da ih bude deset, što je četiri više nego ove godine.

“U planu je da budžetom za 2019. godinu povećamo broj biciklističkih patrola, odnosno bicikala, jer su se pokazale kao vrlo efikasne i opravdale su svrhu. Sada imamo šest bicikla, a zahtijevaćemo da ih sljedeće godine bude najmanje deset”, kazao je Janković, načelnik Komunalne policije.

Navodeći da su pozorničke patrole vezane za određene lokaciju, on ističe da su biciklističke operativne, da patroliraju i mogu lako da mijenjaju lokacije, što se pokazalo kao veoma efikasno. Kako dodaje, one su, u zavisnosti od vremenskih prilika, aktivne od polovine maja do oktobra.

Kada je u pitanju sprovođenje zakona o bezbjednosti saobraćaja u MUP-u, tj. Upravi policije i Komunalnoj policiji glavnog grada, Janković kaže da su analizirajući stanje na terenu određene crne tačke na teritoriji grada.

“Na teritoriji Podgorice postoji nekoliko crnih tačaka, kada se radi o nepropisnom parkiranju i zaustavljanju na saobraćajnicama. Zbog toga smo, pored biciklističkih, uveli i pozorničke reone u dijelu grada Preko Morače u Moskovskoj ulici i bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Džordža Vašingtona, u centru u Ulici slobode, na Trgu nezavisnosti i kompletnom platou oko njega, zatim u Ulici Stanka Dragojevića, na Bulevaru Ivana Crnojevića, kao i čitavom dužinom Ulice kralja Nikole, od hotela Nikić do Zabjela, gdje su biciklističke staze i gdje posebno vršimo kontrolu”, naveo je Janković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније