Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 08. 2018. 18:44 >> 18:44

DAN OPŠTINE PETNJICA

Agović: U poboljšanje infrastrukture uloženo 20 miliona eura

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović istakao je da će Bihorci vječno biti zahvalni predsjedniku države, Skupštini i Vladi Crne Gore kao i Opštini Berane za demokratski iskorak koji je učinjen u procesu obnavljanja te opštine.

Povodom Dana opštine Petnjica, danas je održana svečana sjednica Skupštine opštine kojoj je prisustovao veliki broj visokih zvanica, počev od predstavnika Vlade Crne Gore, državnih organa i institucija, crnogorskih opština te pobratimskih opština: Petrovce iz Makedonije i Tutin iz Srbije te javnog kulturnog i privrednog života Petnjice.

Pozdravljajući prisutne na svečanoj sjednici Skupštine opštine, predsjednik Skupštine, Mehmed Adrović, podsjetio je na značaj vraćanja Petnjici statusa opštine, koji je izgubila 1957. godine.

Predsjednik Opštine Samir Agović istakao je da će bihorci vječno biti zahvalni predsjedniku države, Skupštini i Vladi Crne Gore kao i Opštini Berane za demokratski iskorak koji je učinjen u procesu obnavljanja opštine Petnjica.

U svom izlaganju Agović je sumirao učinak organa lokalne uprave tokom proteklih pet godina od kada je Petnjica obnovila status opštine.

„Opšta je ocjena da je u oblasti infrastrukture, kako društvene tako i komunalne i saobraćajne, postigla izuzetno značajne rezultate. Petnjica nije više mjesto koje nema administrativnu zgradu niti mjesto u koje se dolazi uskim vijugavim putem i koje nema srednje samostalne škole. Danas je Petnjica mjesto u koje dolaze visoke državne zvanice, predstavnici diplomatskog kora, privrednici, naučni radnici, turisti i mnogi drugi. U poboljšanje infrastrukture uloženo je blizu 20 miliona eura“, istakao je Agović.

On je podsjetio da je lokalna samouprava iako suočena sa brojnim izazovima, uz snažnu podršku Vlade Crne Gore i dijaspore, radila intezivno i predano na svim poljima.

„Nastavili smo sa drugom fazom rada na rekonstrukciji regionalmog puta, dionica Podvale-Berane, Vlada je preko Direkcije za saobraćaj opredijelila 7,4 miliona eura za taj projekat, koji je od izuzetne važnosti za opštinu ali i za mnoge građane Berana. Ubijeđeni smo da će taj projekat značiti novu razvojnu šansu za kraj i da će biti generator ekonomskog razvoja. Mi već danas imamo ozbiljne inicijative i analize o spajanju dva autoputa Bar-Boljare i Peć-Priština. Vjerujem da će Ministarstvo saobraćaja predano raditi na regionalnom povezivanju, što i jeste cilj naše Vlade ali i Vlada u regionu“, kazao je predsjednik Petnjice.

Lokalna samouprava planira da nastavi sa rješavanjem problema koji opterećuju razvoj opštine.

„Kada je u pitanju društvena infrastruktura u ovoj godini biće završen objekat za potrebe državne administracije. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je opredijelilo blizu 300 000 eura za realizaciju ovog, značajnog objekta. U narednom periodu opština će u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede nastaviti radove na izgradnji vodovoda Murovsko vrelo i Savinom Boru. Neće izostati ni podrška individualnim poljoprivrednim gazdinstvima kada je riječ o vodosnabdijevanju. To je ujedno prilika da se zahvalimo dijaspori koja je prikupila 105 000 eura za modernizaciju loklanog puta Radmanci-Ponor, istakao je prvi čovjek Petnjice, najavljujući završetak radova na dva projekta u centru grada vrijedna 300 000 eura," istakao je Agović.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su studentske nagrade: Elisi Rujović, Almi Rastoder i Jasmini Korać.

Najveće opštinsko priznanje Nagrada “ 4.avgust“ dodijeljene su Šerbu Rastoderu, Bajru Agovići i podshuno Kabriji Adroviću .

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније