Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 08. 2018. 07:02 >> 06:49

RTCG

Konkurs za koprodukciju i nezavisnu produkciju

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) raspisala je javni konkurs za ulaganje u koprodukciju programskih sadržaja i otkup i emitovanje audio-vizuelnih djela nezavisnih proizvođača za tekuću godinu.

 

Konkurs će biti otvoren do 18. septembra, a objavljen je NA OVOM LINKU portala rtcg.me i u dnevnim novinama. Naime, konkurs je usmjeren na crnogorsko umjetničko tržište, odnosno nezavisne producente i nevladine organizacije koje imaju licencu za proizvodnju i emitovanje audio-vizuelnih formata.

"Takođe da imaju sjedište, odnosno prebivalište u Crnoj Gori i svi oni kriterijumi koji su važni i koji moraju biti u skladu sa programskom politikom i kriterijuma Javnog servisa", kazala je glavna producentkinja RTCG, Aleksandra Vojvodić.

Zainteresovani moraju podnijeti potpisane i ovjerena prijave.

"Došli smo na ideju, implementirali kroz naše pravilnike, da svi zainteresovani ukoliko nemaju potpuno dokumentaciju u roku od pet dana od dana formalne evaluacije, mogu na poziv naše komisije dostaviti ono što nedostaje", rekla je Vojvodić.

Konkursi realizovani 2016. i 2017. godine pokazali su dobre rezultate. Tek ćemo da gledamo filmove "Između dana i noći", "Dohvati nebo", "Granica kiše", "Igram svoju igru" i mini seriju "Grudi".

Reditelj Andro Martinović kaže da je veoma dragocjeno što je televizija tu praksu, sada kroz institut konkursa, uspostavila kao model podrške nezavisnim produkcijama.

Kroz partnerstvo, kaže Martinović, biće lakše raditi filmove, serije i druge formate, za koje baš i nema izdašnih fondova.

"Sa druge strane, mislim da bi bilo moguće napraviti jednu drugu vrstu sprege u toj saradnji koja, dakle, ne bi bila samo finansijska, nego da se i ljudi iz televizije uključe u proizvodnju tih programa, jer imali bi tu prilike da rade sa nekim veoma iskusnim i afirmisanim ljudima i da steknu dodatna znanja iskustva", kazao je on.

Naša kuća je raspisala je ne manje bitan interni konkurs za igrani TV program, kako bi nastavili njegovati sopstvenu produkciju. Za konkurs je opredijeljeno 45.000.

Prilog: Milanka Sredanović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније