Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

03. 08. 2018. 13:45   >>  13:30 1

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

Država će raditi na valorizaciji Plužina i Petnjice

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Dan opštine Plužinama i Petnjici, naglasivši da će država raditi na valorizaciji resorsa i poboljšanje životnog standarda.

Đukanović je istakao da je kao neodvojivi dio crnogorske istorije narod pivskog kraja svoje posebno mjesto i ulogu imao tokom slavne Narodnooslobodilačke borbe, u kojoj su Crnogorci opet uzdigli svoje nacionalno dostojanstvo i Crna Gora dobila zasluženo ravnopravno mjesto u zajednici jugoslovenskih naroda.

"Isto tako i u poslijeratnom periodu, u kojem je veliki broj istaknutih pojedinaca iz Pive, kroz sve društvene i privredne oblasti dao neprocjenjiv doprinos obnovi i izgradnji i Crne Gore i Jugoslavije. To je, navodi Predsjednik nastavljeno i u nezavisnoj Crnoj Gori, koja je u kratkom vremenu ostvarila impresivne rezultate na unutrašnjem planu, kao i u dostizanju strateških evroatlantskih i evropskih ciljeva." Vjerujem da će i građani Plužina sve više osjećati prednosti takvog kursa naše državne politike", rekao je predsjednik.

On je poručio da je u narednom periodu neophnodno posvetiti veću pažnju valorizaciji bogatih prirodnih resursa Pive, posebno kroz razvoj turizma i poljoprivrede, u svim oblastima gdje je realno očekivati otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda ljudi.

"Želim da vas uvjerim da u tim naporima možete računati na punu podršku države", navodi se u čestitci.

Predsjednik je u čestitiki povodom Dana opštine Petnjica istakao da uspjesi ostvareni tokom proteklih pet godina od formiranja opštine najbolje potvrđuju koliko je ta odluka bila promišljena i opravdana.

"Odgovornim odnosom države i lokalne uprave pospješili smo razvoj i doprinijeli povezivanju dijaspore sa zavičajem, na liniji izgradnje građanskog, multietničkog društva i ostvarenja zajedničke vizije kroz integraciju Crne Gore u NATO i EU. Danas sa sigurnošću možemo reći da je Petnjica na mapi infrastrukturnog povezivanja i intenzivnijeg razvoja Sjevera, u cilju valorizacije bogatih resursa bihorskog kraja", kazao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније