Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

03. 08. 2018. 11:10 >> 11:03

ZBOG ZAKONA O PIO

Sindikati vatrogasaca i ZIKS-a organizuju protest

Strukovni odbor vatrogasaca-spasilaca i Sindikat ZIKS-a održaće 21.avgusta protest jer su nezadovoljni predloženim izmjenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Podsjetimo, najznačajnije izmjene Zakona podrazumijevaju da se od naredne godine pravo na penziju ostvaruje sa 40 godina staža i 65 godina života, a biće promijenjen i obračun penzija.

"U skladu sa kampanjom `Dostojanstveno treće doba`, Skupština Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca donijeta je odluku da se usljed neprihvatanja nijednog predloga članova radne grupe za izmjenu pomenutog zakona a koji su se odnosili na posebne uslove penzionisanja vatrogasaca-spasilaca organizuje protest. Protest će se organizovati u saradnji sa Sindikatom ZIKS-a koji je već donio odluku o održavanju protesta kao i sa drugim zainteresovanim sindikatima iz obje sindikalne centrale", poručili su iz Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca.

Kako su naglasilim protest će se održati 21. avgusta 2018.i počeće u 15 i 30 časova na Rimskom trgu ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja i obuhvatiće protestnu šetnju ispred nadležnih ministarstava do zgrada Vlade i Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније