Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 10:58   >>  21:32 8

NA TVCG

U planu serijal o vijeku od Podgoričke skupštine

Televizija Crne Gore (TVCG) radiće serijal o stogodišnjici od Podgoričke skupštine, a u planu je dokumentarni serijal s elementima igrane forme o ličnostima iz crnogorske istorije, koje su ostavile trag, a nijesu bile previše eksponirane, najavljeno je na sjednici Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG). Savjet je usvojio i programsko-produkcione planove Televizije, Radija i Portala za prvi kvartal ove godine.

Komentarišući jednu od osnovnih primjedbi Savjeta RTCG da bi trebalo povećati produkciju kulturnog programa, vršilac dužnosti direktora Televizije Crne Gore, Slavko Đurđić, najavio je niz novih emisija.

"Zato ćemo raditi serijal o 100 godina od Podgoričke skupštine. Skrećem pažnju da planiramo dokumentarni serijal s elementima igrane forme o ličnostima crnogorske istorije, koje su ostavile trag, ali nijesu previše eksponirane", rekao je Đurđić.

Kad je riječ o kulturnom programu, predložio je da se umjesto postojeće emisije Art realizuju dvije emisije - Art magazin i Art dnevnik.

U okviru Naučno-obrazovnog programa sprema se serijal Njegoš izbliza, planirana je emisija o crnogorskom političaru i diplomati Evgeniju Popoviću, arhitekti Josipu Sladeu, te serijal Crnogorke u prošlosti.

Govoreći o Programsko-produkcionom planu TVCG za period od 1. januara do 21. decembra ove godine, koji je dobio podršku članova Savjeta, Đurđić je najavio osvježenja u jesenjoj programskoj šemi Javnog servisa.

Tako će određene emisije u "udarnom terminu" promijeniti grafički dizajn, ali i naziv, a građani glavnog grada o svim aktuelnostima biće informisani kroz novu formu emisije Hronika Podgorice.

Planiran je Dnevnik jednog srednjoškolca, koji će biti prožimanje modernih i tradicionalnih tehnologija, a u sklopu toga planirana je onlajn platforma, po ugledu na Dojče vele.

U planu je kviz za mlade o crnogorskoj istoriji i kulturi.

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG, Božidar Šundić, rekao je da TVCG već realizuje ljetnji program "Više od ljeta", te da Informativni program ima redovne obaveze kroz Dnevnik i kratke Vijesti.

Šundić podsjeća na realizaciju ključnih sportskih događaja, koje su gledaoci imali prilike da prate na eksperimentalnom RTCG HD kanalu.

"Za ovih 35 dana smo realizovali Svjetsko prvenstvo u fudbalu, 64 utakmice, Vimbldon, Evropsko prvenstvo u vaterpolu. Tu bih istakao da smo brzo reagovali oko HD signala i građanima obezbijedili kvalitetnu sliku i ton", kazao je Šundić.

Član Savjeta RTCG, Milan Radović, smatra da bi na Drugom programu u prajm tajmu trebalo realizovati emisiju o osobama s invaliditetom, a kazao je bi trebalo imati emisiju debatnog karaktera koja bi se ticala suočavanja s prošlošću, dok je Dragana Tripković ocijenila kao pomak to što ima više emisija o kulturi.

Predsjednik Savjeta RTCG, Ivan Jovetić, rekao je da bi bilo dobro da svaki narednih Programsko-produkcioni plan izgleda drugačije, ocjenjujući neophodnim više dječjih emisija.

Sa ocjenom Milana Radovića da bi s regionalnim javnim servisima trebalo razmjenjivati program saglasan je i VD generalnog direktora, koji je rekao da je o tome nedavno bilo riječi u Tirani tokom sastanka s predstavnicima javnih servisa.

Šundić smatra i da RTCG nema dobru dopisničku mrežu, najavljujući otvaranje novih dopisništava. On je najavio i da bi dvoje novih reportažnih kola trebalo da stignu za mjesec i po dana.

Njihova vrijednost je šest i po miliona eura, od čega su plaćena dva.

I. PEJOVIĆ - F. RAKONJAC

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније