Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2018. 10:35   >>  10:20

U SUSRET LEJK FESTU

Ekološki program na Krupcu

Akcijom „Rock&Recycle Plogging”, u srijedu, 1. avgusta, biće najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake festa. Tako će se prvi put u Crnoj Gori promovisati taj, sve popularniji, vid sportske reakreacije u prirodi.

„Pivara „Trebjesa“ i Ekološki pokret „Ozon“ kao dugogodišnji partneri najvećeg domaćeg zelenog festivala i tom akcijom i kampanjom „Rock&Recycle“ podržavaju praksu odgovornog odnosa prema prostoru, kao i dalje unapređenje tog segmenta organizacije Lake festa, koji iz godine u godinu daje sve veći pečat krajnjem utisku posjetilaca i učesnika“, kažu iz „Ozona“.

Plogin, je nastao u Švedskoj, a taj novi fitens trend zapravo je uobičajeno rekreativno trčanje ili brzo hodanje, uz jedan, za naše prilike, neobičan dodatak.

„Naime osobe koje trče ili brzo hodaju daju doprinos očuvanju životne sredine i usput – sakupljaju otpatke u kese koje nose sa sobom i tako ličnim primjerom pokazuju odgovoran odnos prema životnoj sredini. Ploging ima i pozitivan uticaj na zdravlje jer ako se s vremena na vreme trčanju ili hodanju doda čučanj, sagorijeva se, očekivano, više kalorija, a razvija se i fleksibilnost tijela, kao i osećaj za ravnotežu. To što se doprnosi opštem dobru ima i pozitivne psihološke efekte, a samim obraćanjem pažnje na nekontrolisano odloženi otpad postajemo svjesniji o razmjeru problema i spremniji da se uključimo u akcije za čistiji grad“, objašnjavaju oni.

„Rock&Recycle Plogging” će se realizovati na prostoru topola u neposrednoj blizini Krupačkog jezera, na kojem će od 9. do 11. avgusta posjetioci uživati tokom dana u najveselijem kampu Lake fest-a, a tokom večernjih sati u punk rok muzici i sjajnoj atmosferi unutar festivalske zone.

„Pozivamo sve sugrađane i sportske klubove koji se rekreiraju u okolini Krupačkog jezera da se priključe prvoj plogerskoj akciji u Nikšiću i Crnoj Gori“, poručuju iz „Ozona“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније