Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2018. 10:00   >>  09:47 4

POPOVIĆ OCIJENIO

Kotor postao "mrtvo more"

Predsjednik Liberalne partije, Kotoranin Andrija Popović saopštio je da je Kotor, koji je nekad bio centar dobre zabave, danas postao "mrtvo more", odnosno grad u kome se ništa ne dešava.

Popović je, gostujući Skala radiju, istakao da je svjestan da je politička situacija u Kotoru nestabilna i da ima mnogo kršenja zakonskih propisa. No više ga brine to što su svi veliki projekti stavljeni sa strane, kako kaže "skrajnuti u neki ćošak".

Popović smatra da je za to kriva i vlast na državnom nivou koja mora da pomogne Kotoru, koji godišnje posjeti preko milion turista. 

"Veliki projekti, kao što su zaobilaznica i žičara do San Đovanija su obustavljeni. Zatvoreni bazen je i bukvalno zatvoren 18 mjeseci, sportska dvorana se gradi već 8 godina, a prilaz gradu sa škaljarske strane izgleda kao Damask," izjavio je Popović.

Popović podsjeća da je bio obezbijeđen novac za zaobilaznicu, ali je tadašnji Regionalni zavod za zaštitu kulturnih dobara obustavio projekat.

Popović smatra da je najveći problem usko partijski kratkoročni interes bez vizije da Kotor zaživi.

"Plodove ubiramo od onoga što su nam preci ostavili i imamo sve preduslove da budemo primjer svim ostalim opštinama u Crnoj Gori," kaže Popović.

Lider liberala se osvrnuo i na lošu infrastrukturu i česte saobraćajne kolapse u gradu.

"Naša jedina saobraćajnica ne može da primi toliki broj turista dnevno, koji dolaze automobilima i autobusima, a iz lokalane uprave niko ne pokreće tu priču," istakao je Popović. 

Ono što je očigledno, siguran je Popović, je činjenica da postojeća koalicija ne smije opstati u Kotoru do oktobra 2020. godine.

"Lokalna vlast je pogubna po naš grad, jer ne preduzima ništa po pitanju velikih projekata. Zbog takvog način vođenja grada i stopiranja velikih projekata ne možemo očekivati ni da državna vlast pomogne Kotoru da riješi goruće probleme", saopštio je Andrija Popović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније