Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 07. 2018. 10:30   >>  10:15 1

JANOVIĆ NAJAVIO

Premije za CG sportiste vodeće u regionu

Novčane premije za ostvarene sportske rezultate na najprestižnijim takmičenjima biće jedne od vodećih u regionu i za razliku od prethodnih zakona, kada su premije uplaćivane savezima, sada će se uplaćivati direktno na račun sportiste, saopštio je ministar sporta Nikola Janović.


Riječ je, kako je saopštio na pres konferenciji, o obavezi iz novog Zakona o sportu koji je, podsjetio je Janović Skupština donijela krajem juna ove godine.

Ministar je naglasio da će se premije, po prvi put dodjeljivati i selektoru reprezentacije ali i glavnom treneru reprezentativca Crne Gore u pojedinačnim sportovima.

"Imajući u vidu da se aktom precizira i visina doživotne mjesečne naknade, podsjetiću da smo jedina država u regionu i šire koja je pomjerila starosnu granicu za doživotne naknade na 35 godina upravo sa ciljem afirmacije već postignutih rezultata sa Crnom Gorom ali i motivacije naših sportista za postizanje novih vrhunskih rezultata", rekao je Janović.

On je istakao da će posebna pažnja biti posvećena mladim sportistima kroz uvođenje statusa perspektivnog sportiste za rezultate ostvarene na svjetskim i evropskim prvenstvima u mlađim kategorijama.

"Dodjelom navedenog statusa mladi sportisti stiču pravo na jednogodišnju stipendiju od strane Ministarstva sporta što je dokaz da država prepoznaje i vrjednuje njihove rezultate a ujedno kod njih jača kult pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji", poručio je Janović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније