Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

26. 07. 2018. 15:13 >> 14:59

CEDIS SAOPŠTIO

U junu potrošeno 200,38 miliona kWh

Korisnici elektrodistributivnog sistema u junu su preuzeli ukupno 200,38 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, oko sedam odsto više u odnosu na maj i na nivou potrošnje ostvarene tokom istog prošlogodišnjeg perioda, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributvinog sistema (CEDIS).

Najviše električne energije, ili gotovo 36 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“U junu je očitano ukupno 356,57 hiljada mjernih mjesta ili 92 odsto od ukupnog broja”, rekli su iz CEDIS-a.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Iz CEDIS-a su kazali da su ekipe Sektora za održavanje u junu 1,86 hiljada puta intervenisale na terenu.

“Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 436 hiljada EUR”, precizirali su iz CEDIS-a.

U junu je na kompletnom području Crne Gore najavljen 461 prekid u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,7 sati.

“Planirani radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i Facebook stranice”, navodi se u saopštenju.

Tokom juna završeni su, oko 132 hiljade EUR vrijedni, građevinski i elektromontažni radovi na uzemljenju neutralne tačke 10kV u trafostanici 35/10kV Igalo.

“U junu su završeni i radovi na izgradnji trafostanice 10/0,4kV u Herceg Novom, za koju je izdvojeno 66 hiljada. Na području Tivta izgrađena je trafostanica 10/0,4kV Vrijes, vrijedna 36 hiljada, dok je u Perastu završena revitalizacija niskonaponske mreže koja je koštala 31 hiljadu EUR”, precizirali su iz CEDIS-a.

Takođe, u toku je i izgradnja, 448 hiljada EUR vrijednih objekata i mreže, na području Ulcinja, Bara, Cetinja i Podgorice, od čega se 75 odsto izdvojenih sredstava odnosi na izgradnju infrastrukture na području ulcinjske Opštine.

“Konkretno, na području Ulcinja trenutno je aktuelna realizacija šest, oko 350 hiljada EUR vrijednih projekata, od kojih je finansijski najzahtjevniji projekat izgradnje kablovskog voda 10kV od trafostanice Velika Plaža1 do trafostanice B7, čija je izgradnja u planu”, dodali su iz CEDIS-a.

Na distributivnu mrežu je tokom juna priključeno 488 novih korisnika.

“Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 389 hiljada korisnika na području Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније