Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 07. 2018. 13:53 >> 13:43

SPREMNI DA POMOGNU

Crnogorski vatrogasci odali poštu žrtvama u Grčkoj

Crnogorski vatrogasci odali su u Ambasadi Grčke počast žrtvama požara u okolini Atine i izrazili solidarnost sa grčkim kolegama koji se herojski bore sa vatrenom stihijom i spašavaju živote i imovinu.

Vatrogasci sa Cetinja, iz Podgorice, Tivta, Kotora i Budve, zapalili su svijeće u prostorijama Ambasade za više od 80 poginulih u katastrofalnim požarima i izjavili saučešće porodicama nastradalih.

„U ovim teškim trenucima za Grčku, osjećamo duboku solidarnost s grčkim narodom, posebno sa kolegama koji svakodnevno ulažu nadljudske napore suprotstavljajući se vatrenoj stihiji. Želimo da znaju da smo uz njih i da vjerujemo da će se hrabro izboriti sa najvećim iskušenjem od sada. Sigurni smo da će smoći snage i pomoći onima koji su izgubili najmilije u požaru", poručio je komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Predrag Moštrokol.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Andrija Čađenović koji je izrazio spremnost za pružanjem maksimalne pomoći na terenu.

„Ovdje smo da pružimo podršku kolegama u naporima koje ovih dana ulažu da spasu stanovništvo Grčke. Mi smo u svakom momentu spremni da se u punom kapacitetu uputimo ka Atini da im pomognemo", kazao je on.

Otravnik poslova Ambasade Grčke u Crnoj Gori Teodoros Mihalopulos zahvalio se crnogorskim vatrogascima na humanom i dirljivom gestu, ističući da je Crna Gora među prvima pokazala spremnost da pritekne u pomoć.

„Crna Gora i Grčka su ne samo prijateljske, nego i bratske zemlje i ovaj dirljiv gest podrške daje snagu u divovskoj borbi sa požarima kakvi još nijesu zabilježeni na teritoriji naše zemlje. Najtoplijim riječima ćemo prenijeti vašim kolegama kakve prijatelje ovamo imaju", poručio je Mihalopulos.

U požarima koji su izbili na 15 lokacija kod Atine život je izgubilo najmanje 80 ljudi, među kojima su i djeca, dok je više od 180 povrijeđeno. Vatra je uništila 1.200 kuća, a šteta se već procjenjuje na više od 50 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније