Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 07. 2018. 11:43 >> 11:28

SIMOVIĆ U BERANAMA

Razlike nijesu prepreka za razvojne projekte

Političke razlike nijesu i neće biti prepreka za realizaciju projekata za razvoj opštine Berane i dobro svih građana te opštine, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

Prilikom radne posjete Beranama, u okviru prakse direktne komunikacije sa lokalnim samoupravama, Simović je razgovarao sa predsjednikom Opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, to je bila prilika da se razgovara o realizaciji razvojnih projekata kojima će se, uz podršku Vlade, održivo valorizovati potencijali Berana.

"Istaknuta je potreba partnerskih aktivnosti u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta i podsticanja preduzetničkih inicijativa, što će doprinijeti otvaranju i razvoju proizvođačkih pogona, prije svega u oblastima prerađivačke industrije, poljoprivrede, energetike, drvne industrije i turizma", navodi se u saopštenju.

Simović je, kako se dodaje, ukazao da Vlada veoma intenzivno radi na pripremi čitavog seta zakona koji će doprinijeti boljoj poziciji lokalnih javnih finansija, otklanjanju već odavno uočenih barijera u realizaciji projekata koji doprinose ostvarenju javnog interesa, uspostavljanju jasno definisanih mehanizama privatno-javnog partnerstva i preispitivanju brojnih administrativnih taksi.

"Cilj svih ovih promjena je stvaranje uslova za ubrzani rast ekonomije i brže otvaranje većeg broja novih radnih mjesta", kazao je Simović.

Predsjednik opštine Berane izrazio je zahvalnost na partnerskoj komunikaciji sa Vladom u korist svih građana Berana.

"Šćekić je istakao da Berane imaju značajne potencijale u oblasti poljoprivrede, vodnih potencijala, šumarstva i drvne industrije, a koje treba intenzivnije valorizovati. U tom pravcu, kako je kazao, značajna je podrška Vlade", navodi se u saopštenju.

On je ocijenio da je potrebno i dalje snažno raditi na stvaranju i jačanju preduzetničkog duha kod stanovnika te opštine.

"Šćekić je izrazio i očekivanje da će nastojanja Vlade da eliminiše administrativne i druge barijere za realizaciju projekata značajnih za razvoj lokalne ekonomije i kvalitetnije servisiranje potreba građana, donijeti novu perspektivu Beranama", kazali su iz ministarstva.

Simović i Šćekić su obišli i proizvodni pogon u Beranama – „Agrolužac“, koji je korisnik bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније