Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 07. 2018. 07:03   >>  06:49 2

KOVAČEVIĆ UOČI ODLASKA

Ponosna na rezultate u KCCG

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Zorica Kovačević, podnijeće danas podnijeti ostavku na tu funkciju, kako bi u petak zvanično preuzela mjesto predsjednice opštine Danilovgrad.

 

Novi čelnik Kliničkog centra biće dosadašnji direktor Klinike za neurologiju dr Jevto Eraković, koji bi na tu poziciju trebalo da bude imenovan u četvrtak, na sjednici Vlade. 

Podsjećamo, Kovačević koja je na čelo najveće zdravstvene ustanove došla krajem 2016. kaže da je ponosna na rezultate koje je postigla za godinu i po rukovođenja Kliničkim centrom.

"Kada je u pitanju zdravlje, onda pacijenti nemaju razumijevanja za određene stvari, ali ono što mogu da kažem jeste da sam ponosna na svoj rad. Nisam žalila truda, provodila sam ogromno vrijeme u Kliničkom centru i trudila se da riješim sve probleme. Naravno da je bilo onih koje je bilo nemoguće riješiti. Ipak, urađeno je dosta toga, skraćene su liste čekanja, nabavljena je oprema, stvoreni su bolji uslovi za pacijente i zaposlene", kazala je Kovačević, prenosi Pobjeda.

Ona je naglasila da je dio koji se odnosio na plate zaposlenih i zaustavljanje odlaska ljekara više bio vezan za Vladu i Ministarstvo zdravlja. Komentarišući kritike na račun njenog rada, Kovačević kaže da ih je bilo dosta, ali da je većina neosnovana.

"Građani su se uglavnom žalili na dužinu čekanja na specijalističke preglede, ali to nije zavisilo od Kliničkog centra jer veliki broj njih nije dolazio na te iste preglede, čak 35 odsto, a zauzimali su mjesto na listi. Što se tiče drugih kritika, naravno, kad žena vodi neki kolektiv onda su svi spremni da kritikuju. Bilo je i opravdanih na rad Kliničkog centra, ali to je ogroman kolektiv sa ogromnim brojem zapislenih, više od 2.300", kazala je Kovačević, naglasivši da su kritike koje su se odnosile na zamjenu bebe i one koje su stizale iz Sindikata doktora medicine bile neutemeljene. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније