Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 07. 2018. 15:24   >>  15:21 3

KCCG

Psihijatrija će nositi ime Dušana Kosovića

Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore nosiće ime dr Dušana Kosovića.

To je odlučio Odbor direktora KCCG, na prijedlog direktorice Kliničkog centra Crne Gore Zorice Kovačević, a na odluku je saglasnost dalo i Ministarstvo zdravlja.

U obrazloženju direktorica Kovačević je navela da je dr Kosović pionir i utemeljivač psihijatrijsko-neurološke službe u Crnoj Gori.

“Svoj životni put, koji je počeo u Gornjim Trepčama kod Nikšića, preko najprestižnijih univerziteta u svijetu do profesure na Njujorškom državnom univerzitetu i rad u njujorškoj Linkoln bolnici, gradio je veličanstvenim uspjesima i dostignućima u naučnom i profesionalnom pogledu, a prije svega ljudskim vrlinama koje predstavljaju neizbrisiv trag postojanja svakog čovjeka”, navela je Kovačević u obrazloženju.

Suvišno je, kaže Kovačević, navoditi biografske podatke, stručne i profesionaln reference dr Dušana Kosovića.

“Svoju ljubav prema zemlji iz koje je potekao ljudima je dokazivao nebrojeno puta kroz različite vidove pomoći, a što je po njegovoj smrti nastavila i njegova supruga, gđa Rukako Fuihira Kosovich, donirajući 200.000 dolara KCCG čime je dat značajan doprinos u nastanku i izgradnji buduće Klinike za psihijatriju kao nove i savremeno opremljene ustanove”, navela je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније