Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 07. 2018. 17:05   >>  19:28

NAKON DVA UTAPANJA

Spasioci na Velikoj plaži djelovaće i preventivno

Nakon što se devetnaestogodišnji mladić iz Rožaja utopio u talasima na ulcinjskoj Velikoj plaži, u tom gradu je održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, Opštine Ulcinj, Morskog dobra i Uprave pomorske sigurnosti na kome je dogovoreno da se više radi na edukaciji kupača, ali i da spasioci moraju djelovati preventivno.

Za samo mjesec dana izgubljena su dva života u talasima na Velikoj plaži. Zbog nepoštovanja pravila, prije nekoliko dana, umalo se utopila još jedna osoba.

 "Taj čovjek nije pratio uputstva, otišao je da pliva i jednostavno se dogodilo da je počeo da se davi. Srećom, blagovremeno je reagovao, čovjek je izvučen", istakao je za TVCG Nedžat Kapidani iz Uprave pomorske sigurnosti.

Oni koji cesto posjećuju veliku plazu, uglavnom znaju kakve opasnopsti krije kupanje u tom dijelu. Iz spasilacke službe su istakli da nepredvidiva priroda može iznenaditi i iskusne kupače.

Predstavnik Opštine Ulcinj Vaso Radović je istakao da je spasiocima teško da reaguju kada su stotine kupača u vodi, te da ne smije sam da ulazi u vodu, već u koordinaciji sa ostalim spasiocima.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније