Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2018. 13:20 >> 14:15

MINISTARSTVO PROSVJETE

CG i Azerbejdžan će povećati mobilnost studenata

Crna Gora i Azerbejdžan razmotriće mogućnosti povećanja mobilnosti studenata, što će biti dodatni podsticaj odličnoj saradnji dviju država, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića, predstavnika diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, Anara Adžamova i direktora Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana u Crnoj Gori, Sejrana Mirzazada.

"Šehović je tokom sastanka istakao da je obrazovanje jedna od najvažnijih oblasti spajanja naroda i kultura, te da se u tom smislu saradnja može dodatno ojačati povećanjem broja crnogorskih studenata koji se obrazuju na univerzitetima u Azarbejdžanu, ali i otvoriti mogućnosti da studenti iz te zemlje studiraju na crnogorskim fakultetima", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

On je istakao da su stipendije koje od 2013. godine za crnogorske studente obezbjeđuje Diplomatska akademija Azerbejdžana predstavljaju odličan model studentske mobilnosti.

"Adžamov je naglasio da je odnos Crne Gore i Azerbejdžana više nego prijateljski, te da je čvrstu ekonomsku saradnju potrebno produbiti i saradnjom u oblasti obrazovanja i kulture", dodaje se u saopštenju.

Predstavnik diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori pozvao je Šehovića na Međunarodni humanitarni forum koji će biti održan u oktobru u Bakuu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније