Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio CG, Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2018. 14:36   >>  14:28

POSLIJE POLA VIJEKA

Bolji uslovi za đake u Mojkovcu

Posle gotovo pola vijeka, učenici i nastavnici Osnovne škole "Aleksa Bećo Đilas" i Srednje mješovite škole "Vuksan Đukić" u Mojkovcu, početkom nove školske godine dobiće značajno bolje uslove za učenje i rad.

Bolji uslovi biće obezbijeđeni kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama i rekonstrukciju obrazovno-vaspitnih ustanova a radove će finansirati Ministarstvo ekonomije.

Potpisivanjem ugovora između Ministarstva ekonomije i izvođača radova Konzorcijuma "Roming Montenegro" iz Nikšića stvoreni su uslovi za početak rekonstrukcije tih obrazovnih ustanova, koja podrazumijeva i energetsku sanaciju objekata.

Ugovor obuhvata i rekonstrukciju JU Komanski most u Podgorici a njegova vrijednost dostiže iznos od 2,8 miliona eura. Od čega za radove na mojkovačkim školama će biti izdvojeno 1,7 miliona eura.

"U narednih pet mjeseci u dvije mojkovačke škole zamijenićemo fasade, sisteme grijanja i rasvjete, ugraditi kotlove na pellet i ostale neophodne opravke koji su neophodni, tako da ćemo stvoriti znatno udobnije uslove za rad učenika i nastavnog osoblja", kazala je Sekulić.

Ovo je, kako je dodala, 29 projekat koji je realizovan ili čija realizacije počinje.

"Ovo je šesti ugovor koji smo potpisali, koji podrazumijevaju radove na po više objekata u svakom od njih. Namjerama nam je da što više škola i drugih ustanova obuhvatimo ovim projektom, tako da očekujem da u narednom periodu i ostale škole u Crnoj Gori rekonstruišemo. Trenutno su u toku radovi u Podgorici tri objekta čija je vrijednost takođe 2,8 miliona eura", navela je Sekulić.

Za predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića rekonstrukcija dvije najveće škole u opštini predstavlja nastavak ulaganja u razvoj školstva, pogotovo što decenijama nije bilo ulaganja u obrazovne ustanove u ovolikom obimu.

"Uslovi rada biće značajno poboljšanji, prije svega što je riječ o objektima starim po više decenija i koji su odavno spremni za rekonstrukciju tako da je ovo za nas veoma značajan projekat",istakao je direktor Srednje stručne škole "Vuksan Đukić" Dejan Vuković, koji je odmah nakon potpiivanja ugovora angažovao zaposlene da izmjeste biblioteku i ostala učila iz prostorija koje će biti rekonstruisane.

 Vukoman Kljajević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније