Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

20. 07. 2018. 12:45   >>  12:38 1

NIKŠIĆ

Uništili 1.357 komada oduzetog i predatog oružja

Povodom Međunarodnog dana uništavanja oružja, danas je u pećima Instituta za crnu metalurgiju uništeno još 1.357 komada zaplijenjenog i predatog oružja. Sve to dio je aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova uz podršku Evropske unije i UNDP-a.

Prema riječima državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Dragana Pejanovića, danas uništeno 1.357 komada oružja, od čega pištolja 660, revolvera 27, automatskih pušaka 93, poluautomatskih pušaka 72, pušaka 440, automata 56, puškomitraljeza osam...

To oružje je pravosnažno oduzeto oružje kao i ono prikupljeno kroz kampanju „Poštuj život, vrati oružje“, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi zajedno sa UNDP, Misijom OEBS-a u Crnoj Gori i CDT-om, uz finansijsku podršku EU i Ambasade Njemačke u Podgorici

Kako je kazao šef Sektora za demokratsko upravljanje i Sektora za ekonomiju i životnu sredinu u Kancelariji UNDP u Crnoj Gori, Tomica Paović, ovaj dan služi kao podsjetnik na opasnosti koje vatreno oružje nosi sa sobom.

On je napomenuo da su bili vrijedni i tokom cijele godine pa su tako u junu uništili 27.757 metaka, a da će u septembru istopiti još 24.673.

Ukupno do kraja godine broj uništene municije će dostići skoro 53.000.

„Iako se fokusiramo na smanjenje viška nelegalnog vatrenog oružja u posjedu građana, istovremeno radimo i na unapređenju opšte bezbjednosti u policijskom i vojnom sektoru. To podrazumijeva uvođenje sigurnosnih standarda i konkretnih mjera, posebno kroz rekonstrukciju prostora za bezbjedno skladištenje municije“, najavio je Paović.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Maris Davije kazala je da na ovaj način Crna Gora daje jedan jako značajan doprinos kada je u pitanju kontrola lakog oružja i municije.

U proteklih nekoliko godina na Institutu za crnu metalurgiju uništeno je 4.412 komada vatrenog oružja i 900 komada djelova oružja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније