Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2018. 11:52 >> 11:38
1

UPRAVA POLICIJE

Počela kampanja "Kad pijem ne vozim"

Kampanja "Kad pijem ne vozim", čiji je cilj da ukaže na štetne posljedice upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola budući da takvo nezakonito i neodgovorno ponašanje može prouzrokovati teške posljedice po život učesnika u saobraćaju, realizuje se i ove godine i trajaće do 31. avgusta.

"Ovo iz razloga što se vozačima koji upravljaju pod dejstvom alokohola povećava samopouzdanje a smanjuje osjećaj odgovornosti, istovremeno vozači koji upravljaju pod dejstvom alkohola otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni", kazali su iz Uprave policije.

Kontrole saobraćaja na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama biće pojačane.

Kampanju realizuju Uprava policije i Pivara Trebjesa.

"Pored podrške realizaciji promo aktivnosti kampanje, Pivara Trebjesa će Upravi policije i ove godine donirati pet alkometara, u okviru saradnje koja postoji od 2009. godine i u toku koje je Pivara Trebjesa do sada donirala ukupno 23 alkometra u cilju obezbjeđivanja još efikasnijeg rada saobraćajne policije", ističu iz policije.

Važan segment kampanje, kako su kazali, čini i TV spot.

"Spot je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom Trebjesa i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a koji će emitovati TV stanice sa nacionalnom frekvencijom, kao i bilbord kampanje u više crnogorskih gradova, saobraćajni policajci će tokom redovnih aktivnosti, kao i aktivnosti za vrijeme vikenda, vozačima dijeliti osvježivače vazduha za vozila sa porukom kampanje 'Kad pijem ne vozim', kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi vožnja pod dejstvom alkohola", zaključuju iz policije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније