Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2018. 08:01   >>  08:33 4

PAVLOVIĆ SMATRA

Popularnost garantuju lijepe noge i napumpane usne

Da biste danas postali javna ličnost dovoljno je da imate lijepe noge, dva broja veće usne ili neke druge atribute, ili da ste nečija miljenica, ocijenila je filozofkinja Mileva Pavlović.

 

Govoreći o uticaju medija na realnost i društvo, Pavlović je, gostujući u Jutarnjem programu Javnog servisa, istakla da su mediji danas zauzeli mjesto realnosti.

"Sve je dopustivo, što ste grđi, to ste bolji za ekran. Ranije je bilo najmanje što možete je da završite fakultet. Bez metode postojanja življenja govora ne možete voditi emisiju, ako nemate metodologiju, ali to je sada u teoriji. U praksi je to drugačije, dovoljno je da imate lijepe noge, dva broja veće usne ili neke druge atribute, da ste nekome miljenica i eto vas - vi ste javna ličnost", kazala je Pavlović.

Javne ličnosti su danas, kako je kazala, djevojke i mladići koji su na Instagramu i "koji pričaju bedastoće, besmislice".

"Vi cijeli dan pratite nekoga ko vam govori: 'Evo ja sada ulazim u WC hotela'. 90 posto slika je iz WC hotela, praznih restorana. Ne znam šta je tu zanimljivo", istakla je Pavlović.

Sve se, smatra ona, svodi na to treba li ukinuti rijaliti programe.

"Ono što nas vraća na pravi put je logika i metodologija posmatranja. Morate da znate zašto nešto nije dobro. Inteligencija ne smije da ćuti, mi nemamo pravo da dozvolimo da prostota zamijeni razumsku rečenicu, što se sada događa i da se ona kandiduje za nešto što je književni govor", objasnila je Pavlović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније