Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2018. 21:12   >>  21:15

ZASIJEDAO OPERATIVNI TIM

Strategija za suzbijanje terorizma do kraja godine

U toku su intenzivne aktivnosti na izradi Startegije prevencije i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2019-2022, i Akcionog plana 2019-2020, za njeno sprovođenje sa rokom realizacije do kraja tekuće godine, konstatovao je Nacionalni međusektorski operativni tim za praćenje sprovođenja te Strategije.

Strategija se radi u partnerstvu sa predstavnicima Misije OEBS-a i Savjeta Evrope u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlde Crne Gore, sjednicom je predsjedavao rukovodilac Operativnog tima i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović, a sjednici su prisustvovali članovi Operativnog tima iz Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva odbrane i Generalštaba, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma i Poreske uprave.

Na sjednici su usvojeni, zapisnik sa prethodne sjednice Operativnog tima, i prijedlozi XIV šestomjesečnog izvještaja Vladi Crne Gore, i I i II kvartalnog izvještaja Birou za operativnu koordinaciju aktivnosti organa obavještajno bezbjednosnog sektora o sprovođenju Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015 – 2018., i Akcionog plana 2017. - 2018.

"Operativni tim je konstatovao da su u toku intezivne aktivnosti u partnerstvu sa predstavnicima Misije OEBS-a i Savjeta Evrope u Crnoj Gori na izradi dokumenata Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2019-2022, i Akcionog plana 2019-2020, za njeno sprovođenje sa rokom realizacije do kraja tekuće godine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније