Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2018. 18:29 >> 18:17
1

REAGOVANJE VLASNIKA

U Bolnicu Meljine uložili 32 miliona eura

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine godinama ulaže vanredne napore u njeno stabilno funkcionisanje, saopštili su danas iz Atlas grupe i dodali da je do sada, kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja, u tu zdravstvenu ustanovu uloženo preko 32 miliona eura.

“Nastavićemo to da radimo, vjerujući da ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu”, navodi se u saopštenju.

Iz Atlas grupe su, povodom štrajka upozorenja Sindikata Bolnice Meljine, kazali da je u ovoj godini zarada zaposlenima isplaćena u januaru, martu, aprilu, maju, junu i poslednja 6. jula.

“Dug od četiri zarade, koji se trudimo da isplatimo u što kraćem roku, nastao je kroz duže vrijeme zbog okolnosti na koje smo ukazivali Vladi i Fondu zdravstva”, dodaje se u saopštenju.

Bolnica je, kako su podsjetili, preduzeće koje je osnovala kompanija Meljine kompleks iz Herceg Novog od dijela imovine koja je bila predmet privatizacionog ugovora.

“Platili smo 25 miliona EUR za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona EUR u Bolnicu Meljine”, precizira se u saopštenju.

Bolnica Meljine je, kako su naveli, pošto Herceg Novi nema drugu bolnicu, jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu.

“Kada je Atlas grupa kupila zemljište i objekte ove nekadašnje vojne bolnice, prihvatili smo da potpišemo Socijalni program za zaposlene i ugovor sa Fondom za zdravstvo o pružanju zdravstvenih usluga za građane Herceg Novog. To smo uradili iako taj ugovor nije podmirivao ni 50 odsto troškova za isplatu plata ljekarima i ostalom medicinskom osoblju”, navodi se u saopštenju.

Iz Atlas grupe su saopštili da, u cilju održavanja Bolnice Meljine, već deset godin pokrivaju deficit, računajući na razumijevanje odgovornih u državi.

“Nakon preuzimanja imovine centra Meljine bili smo prinuđeni da tražimo izmjenu planske dokumentacije. Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner”, rekli su predstavnici Atlas grupe.

Oni su dodali da je neophodna saradnja između vlasnika, Vlade i Opštine, kao i ulazak u strateško partnerstvo sa nekom od renomiranih inostranih zdravstvenih institucija kako bi se Bolnicua Meljine podigla na najviši nivo i od nje napravio moderan zdravstveni centar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније