Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2018. 13:05 >> 12:51
2

ISPRED SKUPŠTINE

Novi protest majki u četvrtak

Korisnice naknada za majke troje i više djece, kojima je to pravo ukinuto, najavile su da će u četvrtak održati novi protest ispred Skupštine Crne Gore.

Predstavnica korisnica naknada, Željka Savković, kazala je danas na konferenciji za novinare da će protest početi u 13 sati.

Savković je poručila da „majke neće ispustiti iz ruku ono što im je Ustavom bilo omogućeno“, i da će 22 hiljade žena braniti svoje doživotno stečeno pravo.

Ona je, komentarišući predlog Vlade da se pravo na naknade vrati majkama koje su bile u radnom odnosu na određeno, a kojih ima oko 800, kazala da kategorizaciju neće dozvoliti.

„Nema kategorizacije, bilo da se radi o majkama koje su bile u radnom odnosu prije ostvarivanja tog prava, o onima koje su na Zavodu za zapošljavanje ili su bile korisnice penzija“, rekla je Savković.

Tomislava Vučeljić, jedna od majki kojima je ukinuta naknada, pozvala je građane da ih podrže na narednom protestu.

„U firmi u kojoj sam radila devedesetih godina ostala sam tehnološki višak, trenutno sam na birou, a 193 eura naknade bile su mi jedini izvor primanja“, kazala je Vučeljić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније