Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 07. 2018. 15:26 >> 15:12

UCG POTPISAO IZJAVU

Za bolje uslove za studente sportiste

Rektor Univerziteta Crne Gore je sa 14 predstavnika evropskih univerziteta potpisao Izjavu o konsenzusu kojima se visokoobrazovne institucije obavezuju da kreiraju i razviju odgovarajuće okruženje za studente-sportiste.

Izjavu je ispred UCG potpisao rektor prof. dr Danilo Nikolić a odnosi se na studente – sportiste, na dvodnevnoj rektorskoj konferenciji na Univerzitetu Koimbra, u Portugalu.

Proces unapređenja dualnih karijera, koji je bio jedna od tema rektorske konferencije, teži da osigura integraciju sportista na tržište rada nakon završetka njihovih sportskih karijera, a uz oslanjanje na akademska dostignuća.

"Promocija dualnih karijera je ključna tema za obrazovni sistem i za sve sportske organizacije. Potpisivanjem Izjave o konsenzusu visokoobrazovne institucije se obavezuju da kreiraju i razviju odgovarajuće okruženje za studente-sportiste, uključujući i usklađenost sa propisima i finansijskim okvirom", kazao je Nikolić.

Potpisivanje izjave, kkao je saopšteno, temelj je buduće razmjene iskustava i dobrih praksi visokoobrazovnih institucija.

Rektorska konferencija "Organizacija i modeli upravljanja univerzitetskog sporta" prethodila je otvaranju IV Evropskih univerzitetskih igara u Koimbri.

"Na svečanom otvaranju šampionata u 19 sportskih disciplina, koji okuplja 4100 studenata sa 405 univerziteta, sinoć se našla i crnogorska zastava i studenti Univerziteta Crne Gore. Šampionat se, od 15. do 28. jula, realizuje u organizaciji Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA", saopšteno je iz UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније