Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

12. 07. 2018. 18:13   >>  17:59 6

ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI

Marković: Jul vijek i po mjesec radosti

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je da je jul već vijek i po mjesec radosti i podsjećanja na trajanje Crne Gore i njenu herojsku istoriju.

Marković je čestitao u ime Vlade i u svoje ime građanima Crne Gore 13. jul – Dan državnosti.

"Jul je već vijek i po mjesec radosti i podsjećanja na Crnu Goru, njeno trajanje i njenu herojsku istoriju. U XIX vijeku on je, kao priznanje naše vjekovne borbe za slobodu, došao od Evrope i svijeta. U XX vijeku, kad je Evropa bila na koljenima, naš 13. jul poslao je slobodarsku poruku iz male i nepokorne Crne Gore, i to kroz prvi svenarodni ustanak u porobljenoj Evropi", navodi Marković u čestitki.

Marković ističe da Crna Gora i danas doprinosi Evropi i svijetu svojim jasnim opredjeljenjima mira i stabilnosti.

"Iza njih stoji naš unutrašnji multivjerski i višenacionalni sklad, iskazan kroz potrebu i volju naših građana da sami odlučujemo o svojim interesima“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj svim građanima Crne Gore", zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније