Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 07. 2018. 15:40 >> 15:31

ROK 16. JUL

Preko 30.000 zahtjeva, moguće slati poštom

Ukupno 30.165 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata predato je, lokalnim samoupravama u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, radi se samo o zahtjevima koji su pristigli direktno u nadležne sekretarijate, bez onih koji su poslati poštom.

Najviše zahtjeva podnijeto je u Podgorici, gdje je za legalizaciju prijavljeno 6.200 bespravnih objekata. Slijede Bar sa 6.000, Herceg Novi sa 3.542 zahtjeva, Budva sa 2.130 i Kotor sa 1783 zahtjeva.

U Nikšiću je podnijeto 1752 zahtjeva, u Ulcinju 1502, u Tivtu 1390, u Danilovgradu 905, u Pljevljima 900, na Cetinju 774, dok je u Bijelom Polju podnijeto 739 zahtjeva.

Takođe, na u Rožajama je podnijeto 730 zahtjeva, na Žabljaku 530, u Kolašinu 452, u Beranama 385, Mojkovcu 154, Gusinju 124, Plavu 99, Plužinama 30, Andrijevici 20, Šavniku 16, dok je u Petnjici podnijeto 8 zahtjeva.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma saopštilo je da se zahtjevi za legalizaciju mogu slati i preporučenom poštom. 

Podsjećaju javnost da je posljednji dan zakonom propisanog roka za predaju zahtjeva za legalizaciju objekata 16. jul 2018.

Podsjećajumo i da je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je nedavno usvojen u
Skupštini Crne Gore između ostalog predviđeno da vlasnici bespravnih objekata do isteka roka 16. jula mogu da predaju zahtjev za legalizaciju sa dokazom iz Katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru.

"U tom slučaju postupak se prekida do dostavljanja potpune dokumentacije, odnosno na rok do 90 dana. Dakle, bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja, mogu da predaju zahtjev za legalizaciju u zakonom predviđenom roku, te naknadno dostave nedostajuću
dokumentaciju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније