Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 07. 2018. 14:11   >>  14:11

JAVNOVIĆ NAJAVIO

Za školsku infrastrukturu 160.000 eura

Ministarstvo sporta, koje je u prethodnoj godini podržalo adaptaciju 13 sportskih infrastrukturnih projekata, u 11 opština, ove godine nastavlja investicioni ciklus kroz podršku za sedam novih infrastrukturnih projekata vrijednih više od 160.000 eura.

"Te investicije će doprinijeti unapređivanju školske sportske infrastrukture i stvaranju neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana", saopštio je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade ministar sporta Nikola Janović.

Ministar je rekao da je od trinaest prošle godine odobrenih projekata već realizovano osam, i da bi do kraja godine trebalo da bude završeno i preostalih pet.

„Govoreći jezikom brojki, ukupna vrijednost podržanih projekata je više od pola miliona eura, od čega je Ministarstvo sporta obezbijedilo oko 450.000 eura”,rekao je ministar.

Kada je o projektima za ovu godinu riječ, ministar Nikola Janović je precizirao da se pomenute aktivnosti fokusiraju na adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Luka Simonović”u Nikšiću, uređenje postojećih terena u dvorištu srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” i adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Radojica Perović” u Podgorici, adaptaciju fiskulturne sale OŠ „Marko Miljanov” u Bijelom Polju i rekonstrukciju terena u dvorištu OŠ „Vuko Jovović” u Danilovgradu.

„Dodatno, Ministarstvo sporta je usvojilo i zahtjev Doma učenika i studenata Podgorica za realizaciju projekta koji ima za cilj stvaranje potrebnih uslova učenicima i studentima za bavljenje sportom u okviru kompleksa u kojem borave. Takođe, usvojen je i zahtjev Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor gdje je opredijeljena finansijska podrška za projekat čijom realizacijom će se stvoriti odgovarajući uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima u navedenoj ustanovi. Sa korisnicima sredstava Ministarstvo sporta zaključiće ugovore o finansiranju, nakon čega će se pristupiti realizaciji predmetnih projekata”, precizirao je ministar sporta Nikola Janović na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније