Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 07. 2018. 19:40 >> 20:46

PRVI ROK

Upisano 2.720 studenata

U prvom upisnom roku Univerziteta Crne Gore (UCG) upisano je dvije hiljade i 720 studenata, pri čemu je od ukupno predviđenog broja budžetskih studenata preostalo još 777 slobodnih mjesta.

“Na Biotehničkom fakultetu je preostalo slobodno 47 mjesta na budžetu, na Ekonomskom osam, Elektrotehničkom 45, Fakultetu dramskih umjetnosti 23 i Fakultetu likovnih umjetnosti 20”, navodi se u saopštenju UCG-a.

Na Pomorskom fakultetu Kotor ostalo je 36 slobodnih mjesta na budžetu, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 25, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 60, Filološkom 146, Filozofskom 73, Mašinskom 117, Metalurško-tehnološkom 49, Muzičkoj akademiji 27, Pravnom fakultetu 25 i Prirodno-matematičkom fakultetu 76.

Na razmataranje Ministarstva prosvjete, o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada, je i dodatan broj studenata za Arhitektonski i Medicinski fakultet.

“Za studijski program Arhitektura predloženo je dodatnih 11 kandidata, za Medicinu 15, za Visoku medicinsku školu u Beranama deset kandidata i za Primijenjenu fizioterapiju u Igalu sedam kandidata”, navodi se u saopštenju.

UCG će, kako se zaključuje, ubrzo obavijestiti javnost o drugom upisnom roku i oglasiti se sa tekstom konkursa u crnogorskim dnevnim novinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније