Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

11. 07. 2018. 21:52 >> 21:39

UČENICI I NASTAVNICI

Rožaje: Uredili školu

Učenici i nastavnici rožajske OŠ "Miroslav Djurović" u Bašči, naredne školske godine imaće prijatniji ambijent tokom nastave u tom školskom objektu.

Pripremajući se, naime za narednu školsku godinu, direktorica Stojanka Savić i nastavnici te škole, ovih su dana zasukali rukave i okrečili kompletnu unutrašnjost tog objekta u kojem nastavu sa podrućnim odjeljenjem u Lučicama, pohađaju 84 učenika.

"Naš radni prostor je posljednji put okrečen prije 15 godina. Zaposleni su izrazili želju da sami odrade ovaj posao i na taj način su uštedjeli znatan dio sredstava, koja smo uložili u adaptaciju jednog dijela zgrade. Naš kolektiv je na ovaj način pokazao da smo jedan mali, ali kvalitetan tim, koji krasi razumijevanje, sloga i drugarstvo što će doprinijeti da narednu školsku godinu dočekamo u znatno boljim ambijentalnim uslovima", kazala je Savićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima učenika na kraju protekle školske godine, kada su imali ukupno sedam polumaturanata od kojih su tri završila deveti razred sa odličnim uspjehom, dok je diplomu "Luča" ponijela Sandra Djurović.

"Svojim marljivim radom i vrednoćom, Sandra je u potpunosti zavrijedila diplomu 'Luča' i mi joj čestitamo na uspjehu i želimo njoj kao i ostalim polumaturantima da budu uspješni u znanju i u daljem školovanju. Iako naša škola broji ovako mali broj polumaturanata mi smo ponosni na njihov rad i na rad nastavnog osoblja koje je uspjelo da im pruži potrebno znanje i ukaže na pozitivne životne vrijednosti", kazala je Savić.

Ona je naglasila da su ove godine u ovoj školi i u Lučicama upisali ukupno sedam prvaka.

"U matičnu školu naredne školske godine imaćemo četiri prvaka, a u Lučicama svega tri. Ovakav trend pada pripisuje se konstantnom odlasku mladih sa ovih područja. Iz naše škole je u školskoj godini koja je upravo završena ispisano sedam učenika čiji roditelji su takođe napustili ovo područje", naglašava Savićeva.

F. Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније